Junior Open pripao Kanu i Dalu

Junior Open pripao Kanu i Dalu

Junior Open pripao Kanu i Dalu

Na sjajnom golf terenu u Sarajevu odigran je Junior Open 2023. Nažalost, učestvovalo je samo 6 juniora, svi iz Sarajeva, koji su se u dvije kategorije, U21 i U16, takmičili za pehare. Kasno je poslat raspis susjednim zemljama i juniori u tom periodu su imali turnire kako izvan svojih zemalja tako i u svojim zemljama golf turnire i ranije utvrđene obaveze. 

Međutim sjajna atmosfera bila je u Sarajevu i sjajnu su priču napravili ovi mladići. Ovaj turnir je bio samo dio  plana izgradnje juniorskih selekcija koji se nastavlja i u narednom periodu sa što više turnira za najmlađe, a što je posebno zanimljivo da su juniori počeli igrati dosta dobre rezultate iako je kratak period za analizu.

Da krenemo od najmlađeg na turniru, a to je Emir Selmanagić koji je hrabro igrao dva dana golfa po jako velikim vrućinama što je za posebno čestitanje.

Najbolji u ova dva dana igre u kategoriji U16 bio je Dal Smajić koji je odigrao 148 udaraca (72,76). Drugi je bio Vanja Miralem sa 159 udaraca (72, 79) a treći Anur Selmanagić sa 163 udarca (76,87).

Kod momaka U21 najbolji je bio Kan Bizović sa 146 udaraca (76,71) a drugo mjesto je osvojio Faruk Pilav sa 158 udaraca (81,77).

Kada pogledamo rezultate svi juniori su imali jednu sjajnu rundu golfa i jednu solidnu partiju golfa, što nam daje za pravo da kažemo da mogu još bolje i da njihovo vrijeme dolazi. Pitanje je samo koliko će vremena provoditi na igralištu i vježbalištu a imaju odlične uvjete i podršku za dalji napredak.

Veliku pomoć juniori su imali od Igora Baroša i Adnana Nove u ova dva dana igre i koji su na kraju uručili nagrade najboljima.

Juniore očekuje već naredni vikend VI Juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine koje će prema najavama biti rekordno po broju učesnika.

Čestitamo najboljima.

Share: