Juniori GK Sarajevo na izletu u Posušju

Juniori GK Sarajevo na izletu u Posušju

Juniori GK Sarajevo na izletu u Posušju

Na početku golf sezone, škola golfa GK Sarajevo planirala je jedan izlet za najmladje članove van Sarajeva, kako bi se družili i upoznali novo golf igralište.
Izbor je pao na igralište Topala, GK Posusje, jer je u to vrijeme u centru pažnje bio golf teren GK Krivaja, gdje se igrao turnir sa velikim brojem učesnika.
Na poziv se javilo sedam igacica i igraca, a mnogi su vec imali dogovorene obaveze.
Sa ovim iskustvom ćemo u narednoj sezoni u juniorski program planirati ovakve izlete, kako bi i roditelji i djeca mogli učestvovati u što većem broju.

Djeca su igrala dva dana fligh protiv flighta po scramble formatu gdje svaki član dao svoj doprinos u rezultatu. Djeci smo omogucili da u opuštenoj atmosferi, timski, podržavajuci jedni druge daju svoj maksimalni doprinos. Oba flighta su bar jedan dan uspjela na devet rupa odigraju minus rezultat. Osjetili su da golf moze da bude izuzetno zabavan i da u svakom od njih čući vrhunski golfer. Puno zagrljaja, osmjeha, čestitki…svega istinskog i čistog sto sport u svojoj srži sadrži.

Na kraju zelimo da se zahvalimo GK Posušje, koji su nam besplatno stavili igralište, kolica, loptice,vodu, banane, kolače na terenu za vrijeme dva dana igre.
Takodje Tihi Parlovu koji je za večeru počastio najmlađe članove GK Sarajevo, sa džambo picama, koje nisu mogli savladati.
Na povratku smo se vraćali preko Mostara i posjetili Stari most i napravili slike za lijepe uspomene.
Posebno se zahvaljujemo Gordanu Miralemu, koji je vozio kombi sa djecom, organizirao vježbe i takmicenje na terenu, te sretno vratio djecu kući.
Ovaj izlet je pokazao da će se, kroz putovanje i druženje, djeca rado baviti golfim, sto nam je zajednički cilj.

Share: