Ema, Vanja i Dal juniorski prvaci BiH u golfu za 2023

Ema, Vanja i Dal juniorski prvaci BiH u golfu za 2023

Ema, Vanja i Dal juniorski prvaci BiH u golfu za 2023

U Sarajevu na prelijepom golf terenu VF-a odigralo se VI Juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Sjajna atmosfera koji jedino mogu mladi da stvore svojim osmjesima, ponašanjem i igrom. Sjajni rezultati su postignuti na ovom Prvenstvu što nam daje nadu za dalji napredak. 

Najave da će biti najbrojnije do sada nisu ostvarene ali bilo je sjajno na sarajevskom golf terenu u ova dva dana. Odlično vrijeme, odličan teren, dobra organizacija i mladi golferi koji su se rasporedili po golf terenu uz nadzor trenera, sudija, familije i iskrenih ljubitelja golfa.

Prema Pravilniku Golf Saveza BiH, igra se Prvenstvo do - i 14 godina i do - i 18 godina. Bile su i 3 juniorke pa da krenemo sa njihovim rezultatima. Prvo mjesto osvojila je prošlogodišnja prvakinja BiH Ema Šabanović kojoj je ovo treća titula juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine i možemo slobodno reći ubjedljivo prvo mjesto. Za titulu najbolje Emi je trebalo 188 udaraca. Druga je bila Sarah Tataragić sa 200 udaraca dok je treće mjesto osvojila Zana Mujanović sa 216 udaraca.

U konkurenciji juniora do 14 godina najbolji je bio sjajni mladi Vanja Miralem (11 godina) sa 149 udaraca u ova dva dana igre i izjednačenom igrom (75,74). Drugo mjesto osvojio je Anur Selmanagić sa 155 udaraca dok je treće mjesto zauzeo Fedja Baroš sa 196 udaraca.

U skupini do 18 godina novi juniorski prvak BiH je Dal Smajić sa ubjedljivih 139 udaraca (69,70). Drugi je bio višestruku juniorski prvak BiH Tarik Đerzić sa 147 udaraca a treće mjesto zauzeo je Kan Bizović sa 155 udaraca.

Naše najbolje juniore očekuje Juniorsko prvenstvo Hrvatske kao i Amatersko Prvenstvo BiH. 

Čestitamo najboljima.

Share: