Sjajni juniori GK Sarajevo

Sjajni juniori GK Sarajevo

Sjajni juniori GK Sarajevo

Historijski turnir na golf terenu VF-a u Sarajevu. Turnir u martu nikada nije odigran u Sarajevu sve do 23.03.2024. godine i to po prelijepom vremenu kada jednako traju noć i dan. Ovaj turnir ne samo da ćemo pamtiti kao jedinstveni turnir u martu, ali ćemo ga pamtiti i po najmlađem pobjedniku golf turnira u historiji – Vanji Miralemu. Nasmijani veseli dječak, Vanja Miralem odigrao je najbolju partiju na turniru koji se i zove “1. Turnir” i tako se upisao u historiju golfa u Bosni i Hercegovini. Turnir naziva “1.Turnir” igrao se Prvi put u martu i Prvi put je pobjedio najmlađi učesnik golf turnira. Sjajan naziv turnira koji je opravdao svoj naziv.

Odigrao je Vanja Miralem ozbiljan rezultat (28 bruto) i to vrijedan rezultat ne samo za mart mjesec i zasluženo pobjedio na ovom historijskom golf turniru. Da turnir bude malo uzbudljiv potrudili su se ostali juniori GK Sarajevo koji su učestvovali a naročito Dal Smajić koji je odigrao također 28 poena. Treći je bio Faruk Pilav sa 25 poena. Četvrti Kan Bizović sa 23 poena. Poslije juniora na vrhu tabele prva dama i pobjednica ovog turnira Ester Fassol sa 22 poena pa onda opet junior Feđa Baroš sa 21 poenom. Kada spominjemo Feđu Baroša, Feđa je pobjedio u neto obračunu sa nevjerovatnih 49 poena. Sjajan neto rezultat su napravili Faruk Pilav sa 40 poena i Azra  Ibrahimbegović Spahić sa 39 poena.

Sjajan početak sezone. Mladi su došli i nema dileme da će turnirima “vladati” vrlo brzo i dugo. Svima ostalima koji imaju još ambicija da ponesu pehar kući sa golf turnira mora biti jasno da su došli golferi željni dokazivanja a imaju dovoljno znanja, što i pokazuju.

I mala kritika organizatoru turnira. Zar nismo još naučili da svaki golf turnir treba da ima raspis turnira i to da se napiše barem jedan dan prije igre ako nije moguće par dana prije.

Nama na kraju ostaje da čestitamo i to uzvikom….BRAVO VANJA MAJSTORE!

Share: