Kan Bizović, Anur Selmanagić i Ema Šabanović juniorski prvaci BiH

Kan Bizović, Anur Selmanagić i Ema Šabanović juniorski prvaci BiH

Kan Bizović, Anur Selmanagić i Ema Šabanović juniorski prvaci BiH

U Zavidovićima se odigralo V Juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu za juniore i IV Prvenstvo BiH za JUNIORKE. Učestvovalo je 22 juniora/juniorke koji su dva dana u sjajnom ambijentu golf igrališta Forest Creek igrali Prvenstvo BiH i družili se onako kako mladi to znaju. 
Odlična atmosfera kao i organizacija ovog najprestižnijeg juniorskog golf turnira u Bosni i Hercegovini, najkraći je izvještaj ako ne diramo takmičarski dio. 
Kada smo kod takmičarskog dijela, ovo Prvenstvo je najuzbudljivije do sada ako pogledamo juniore do 18 godina. Juniorski prvak Bosne i Hercegovine do 18 godina je Kan Bizović, član GK Sarajevo koji je uspio da pobjedi i trostrukog juniorskog prvaka BiH i rekordera golf igrališta Forest Creek u Zavidovićima, Tarika Đerzića, člana GK Krivaja, i Dala Smajića člana GK Sarajevo i to za samo jedan udarac. Do zadnjeg udarca su se nadmetali. Ovi sjajni mladi ljudi i odlični golferi su nam potvrdili zašto je golf tako posebna igra, a i naučili da se ova igra igra do zadnjeg udarca i da je svaki udarac jako važan. Na kraju je Kan imao ukupno iz dva dana igre 152 udarca i zasluženo ponio pehar najboljeg na Juniorskom prvenstvu dok su Tarik i Dal imali po 153 udarca. Svaka čast momci.

Kod juniorki Ema Šabanović, članica GK Krivaja, vratila se na tron Juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine u golfu sa rezultatom 189 udaraca. Drugo mjesto zauzela je Sarah Tataragić, članica GK Sarajevo, sa 207 udaraca dok je treće mjesto zauzela prošlogodišnja prvakinja Zana Mujanović sa 219 udaraca. Ovo je Emi drugi naslov juniorske prvakinje BiH i sada je jedina juniorka sa dvije pobjede na Prvenstvu.

Novi juniorski prvak Bosne i Hercegovine do 14 godina je Anur Selmanagić, član GK Sarajevo sa 177 udaraca. Drugo mjesto osvojio je Leon - Neven Perić, član GK Krivaja sa 187 udaraca, i treće mjesto također član GK Krivaja, Adian Festa sa 213 udaraca.

Možemo se zahvaliti juniorima na sjajnim partijama, druženju i ponašanju na golf terenu, kao i roditeljima a najveća zahvalnost ide prema članovima GK Krivaja koji su još jednom dokazali da u organizaciji juniorskih nadmetanja nemaju konkurencije.
Vidimo se iduće godine u Sarajevu uz čestitke najboljima na ovom Prvenstvu.

Share: