MASTERS 2014 se igra po planu i rasporedu

MASTERS 2014 se igra po planu i rasporedu

MASTERS 2014 se igra po planu i rasporedu

Kiša koja je pala sinoć u Sarajevu „zbrisala“ je bijeli pokrivač na golf terenu VF-a u Sarajevu tako da će se MASTERS 2014 odigrati po planu i programu.

Start oba dana će biti u 11 sati i mole se svi učesnici da na vrijeme budu na prvom ispucavalištu. U subotu u 18 sati u restoranu DEA group na golf terenu je zakazano druženje sponzora i golfera.

Vrijeme će biti hladno ali bez padavina. Lokalna pravila Komisija Golf Saveza Bosne i Hercegovine će sutra objaviti prije početka igre kada se detaljno pregleda stanje na terenu.

Da spomenemo da najviše pobjeda na MASTERS turniru ima Mahir Kadrić, ukupno 9. Masters su još osvajali: Jasmin Selmanagić, Dejan Šaran, Adnan Novo i Nedim Čehajić. Ove godine će od pobjednika Mastersa nastupiti samo Nedim Čehajić.

Kod dama Ena Smajić je osvojila 3 puta Masters, dok je Lamija Čehajić pobjednički pehar podigla dva puta i to u zadnje dvije godine. Ove godine plasman kod dama su izborile samo  Lamija Čehajić i mlada Lejla Bradić, tako da bi prema svim pokazateljima Lamija trebala da izjednači broj osvajanja Masters-a sa Enom Smajić.  

Zanimljivo je da su MASTERS osvajali samo golferi iz Sarajeva. Možda ove godine zablista neko iz Golf Kluba Posušje..

Sve u svemu u Sarajevu će se odigrati jedan od najprestižnijih turnira koji ima najveću tradiciju .... XIII MASTERS Bosne i Hercegovine u golfu.

Svim učesnicima prije svega čestitke za plasman, sa željom za dobrom igrom ovaj vikend u Sarajevu. Neka najbolji pobjede i upišu se na historijske prelazne pehare koji se nalaze u restoranu na golf terenu.

Share: