Na Dječijem sajmu predstavljena Škola golfa

Na  Dječijem sajmu predstavljena Škola golfa

Na Dječijem sajmu predstavljena Škola golfa

U sarajevskoj Skenderiji preko 20.000 najmlađih stanovnika zajedno sa svojim roditeljima i nastavnicima posjetilo je Dječiji sajam.

Na Dječijem sajmu kojeg možemo okarakterisati kao veoma uspješan predstavljena je i  „Škola golfa“ koja će da starta 1.12.2014 u Sarajevu. Mališanima su: Jasna Šahbegović, Lejla Bradić, Adnan Hadžić i Dejan Šaran puna tri dana objašnjavali prve korake a ujedno i promovisali golf kao i školu golfa.

Veliki broj djece prošao je kroz štand škole golfa. Podijeljeno je oko  3.500 letaka za upis u školu golfa kao i mala brošura o osnovnim pojmovima golfa.  Djeca su kao i njihovi roditelji bili iznenađeni ovim štandom jer su štandovi  uglavnom bili komercijalnog tipa, a štand „Škole golfa“ je bio potpuno besplatan.

 Koordinator „Škole golfa“ Adnan Hadžić nam je izjavio: „I Jasna i Lejla su učinili veliki napor i trud da svakom djetetu potpuno volonterski posvete dovoljno pažnje kako bi se upoznali sa golfom i prvim udarcima. Pogotovo me je Lejla oduševila sa svojom energijom i sa nevjerovatnom ljubavlju prema golfu. Posebno im se zahvaljujem jer bez njih djeci bi bilo uskraćeno mnogo toga. Nadam se da smo djeci koja su bila kod nas na štandu bar malo približili golf kao sport. Ovo je bio težak i mukotrpan posao ako ga tako možemo nazvati ali smo uživali jer su nas oči mališana punile energijom. Iskreno se nadam se da će Dejan Šaran uspjeti u svojim namjerama da potpuno približi najmlađima golf kao sport. Krenuo sam ovo da radim da pomognem prijatelju a stalno mi je govorio da radimo to zbog djece. Kad su djeca počela da posjećuju štand, tek sam tad počeo da shvatam šta mi je govorio. Ovo je bilo naporno ali odlično. Drago mi je da sam bio dio ovog tima. Škola će da starta početkom dvanaestog mjeseca a polaznike ćemo obavjestiti  o tačnim terminima kao i mjestu treninga. Detalje ćemo znati iduće sedmice“.

Prema najavama u narednom periodu nas očekuje Facebook prezentacija „Škole golfa“ ali i prezentacija golfa  u mnogim Osnovnim školama u Bosni i Hercegovini.

Čestitke svima koji su dali svoj doprinos na štandu Škole golfa u ime svih golfera a naročito u ime portala bhgolf.ba koji će i u budućnosti  s velikim zadovoljstvom objavljivati informacije o Školi golfa.

Možemo još samo reći ...... Svaka čast.

Share: