Najava KUP BiH u Posušju

Najava KUP BiH u Posušju

Najava KUP BiH u Posušju

U subotu 27.09.2014. godine sa početkom u 13 sati startat će prva skupina na KUP-u Bosne i Hercegovine u golfu. Ovo je posljednji turnir koji se boduje za MASTERS 2014.

Iz Golf Saveza Bosne i Hercegovine očekuju oko 40-tak golfera koji će se takmičiti.

Prošle godine je učestvovalo  40 igrača, a pobjedili su Amar Arslanagić i Lamija Čehajić. Pobjednik u muškoj konkurenciji Amar Arslanagić odigrao je 132 udarca (67,65) dok je Lamiji bilo dovoljno 145 udaraca (75,70).

Ove godine prema igri koju pružaju domaći golferi, pobjednički pehar bi mogao ostati u Hercegovini. Zanimljivo je da je jedan od najboljih igrača član GK Posušje Zoran Palameta i 2012. kao i 2013 godine završio na drugom mjestu. Da li je vrijeme za pobjedničko slavlje Palamete ostaje da se vidi.

Zanimljivo je, barem što se tiče muških golfera, da je od uvođenja evidencije 2010 godine, pobjednici su bili: Jasmin Selmanagić, Adnan Novo, Mahir Kadrić i Amar Arslanagić. U ove četiri godine niko nije dva puta osvojio KUP BiH. Ove godine prema najavama samo će Amar Arslanagić nastupiti na KUP-u BiH u Posušju.

Iz Golf Saveza Bosne i Hercegovine su nam najavili da NEĆE biti pozivnica za Masters 2014. Prema bili Pravilniku za Masters 2014 moraju se odigrati 3 turnira od 4 koja su po planu za bodovanje.

 

Članovi Golf Kluba Posušje su nam kazali da je sve spremno za početak turnira.

 

Zabava i druženje je planirano za subotu 27.09. oko19 sati. Svi termini su podložni promjenama pa molimo učesnike da prate obavještenja na portalu bhgolf.

Dobra igra i dobar provod svim golferima u Posušju.

Share: