Napokon-Registrovan Golf Savez BiH

Napokon-Registrovan Golf Savez BiH

Napokon-Registrovan Golf Savez BiH

Dobra vijest za budućnost golfa u Bosni i Hercegovini. Na adresu Golf Asocijacije stiglo je rješenje broj UP08-07-1068/14 od Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine da je u registar Udruženja upisan Golf Savez Bosne i Hercegovine.

Pune četiri godine predsjednik GABIH-a Jasmin Selmanagić i Dejan Šaran radili su na projektu registracije Golf Saveza na državnom nivou. Ranija registracija je bila dovoljna za članstvo u WGF, ali nije za članstvo u Olimpijskom Komitetu BiH kao ni za članstvo u EGA (Europska Golf Asocijacija). Sada je sve spremno, što otvara nove dimenzije razvoja golfa u Bosni i Hercegovini.

Prvo je formiran GK Betanija, pa je po Zakonu o Udruženjima registrovan Golf Savez Federacije da bi na kraju bio registrovan i Golf Savez Bosne i Hercegovine. Komplikovana procedura i ogroman broj papira bili su potrebni za novo rješenje.

Novi Savez, da ga tako nazovemo, pravni je nasljednik GABIH-a, ali ima malih izmjena. U Upravnom Odboru su sada: predsjednik Jasmin Selmanagić, Veljko Lončar, Asim Omanić, Zoran Palameta i Željko Ler. Bilo je i izmjena u Statutu Saveza. Na prvoj sjednici UO izabrat će se sekretar Golf Saveza, što je jedan od prioriteta Upravnog Odbora.

Da još napomenemo, da je ovako registrovan Golf Savez BiH jedan od rijetkih strukovnih sportskih Saveza koji je registrovan po Zakonu o udruženjima na nivou Bosne i Hercegovine.

Iskrene čestitke i zahvalnost svima koji su radili i pomagali na putu do konačne registracije Golf Saveza Bosne i Hercegovine, a članovima UO da nastave kontinuitet  rada prošlog saziva  UO GABIH koji je zaista radio kvalitetno iako su imali veliki broj administrativnih problema .

Iskreni ljubitelji golfa, prepoznat će značaj „jednog  papira“ u budućnosti.

Share: