OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE – nastup bh golfera

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE – nastup bh golfera

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE – nastup bh golfera

Snježana Crnoglavac i Branimir Gudelj obranili su naslove prvaka na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje je organizirala Hrvatska golf udruga. 
Prvenstvo je održano 13. i 14. srpnja na igralištu G&CC Zagreb, sudjelovalo je 13 golferica i 52 golfera.

Iako je nakon prvog dana zaostajala četiri udarca za Ninom Banović, Snježana Crnoglavac se uspjela vratiti i osvojiti svoj 14. naslov prvakinje. Treća u Hrvatskoj je Martina Čanaki.

- Sretna sam zbog svog 14. naslova prvakinje Hrvatske. Drago mi je što je toliko golferica nastupilo – kazala je Snježana koja je slavila na svim prvenstvima od 1999. godine, osim onog 2002. godine kada nije nastupila.

Branimir Gudelj ove godine nije mnogo nastupao, tempirao je formu za Zagreb i odlično je to napravio. Ivan Vučemil ponovio je prošlogodišnje drugo mjesto, dok je treći bio Mario Funčić.

- Nakon osvajanja naslova, u planu su nastupi na otvorenim prvenstvima Češke i Mađarske, nekoliko kvalitetnih turnira u Italiji - kazao je Gudelj. 

Gornji tekst je prenešen sa golfportal.hr.

Urednici portala zaboravili su da su nastupali i golferi izvan Hrvatske. Bilježimo nastupe bosanskohercegovačkih golfera a prije svega Lamije Čehajić koja je odigrala 172 udarca što joj je bilo dovoljno za ukupno 3 mjesto. Da napomenemo da je Snježana Crnoglavac odigrala 166 udaraca i da je nastupilo 13 golferica. Također na Amaterskom prvenstvu Hrvatske golf udruge nastupili su i Zoran Palameta koji je završio na 24 mjestu sa rezultatom 181 i Nedim Čehajić koji je odigrao 191 udarac što mu je bilo dovoljno za 32 mjesto od 52 muška igrača koji su nastupili na ovom turniru.

photo: Dražen Pomykalo

Share: