Pobjednik Kup-a BiH - Zoran Palameta

Pobjednik Kup-a BiH - Zoran Palameta

Pobjednik Kup-a BiH - Zoran Palameta

U Posušju po prekrasnom vremenu na golf terenu Topala odigran je KUP BiH u golfu koji se već tradicionalno igra u Posušju. KUP BiH je jedan od dva turnira koji važe za učešće u Masters-u 2017 godine.

Učestvovalo je 20 golfera, točnije 19 golfera i jedna (Edina Sudžuka) golferica.
Nije bilo golfera iz Zavidovića a samo 4 igrača iz GK Sarajevo je učestvovalo na ovom turniru, što je jako mali broj za jedan turnir u organizaciji Golf Saveza Bosne i Hercegovine.

Ali kada pogledamo, učestvovali su najbolji, odnosno golferi sa najvećim uspjesima ove godine na turnirima u Bosni i Hercegovini. Uglavnom su te turnire osvajali golferi iz Posušja.
Najbolji je bio Zoran Palameta sa 126 udaraca iz dva dana igre (61,65) i ubjedljivo i zasluženo osvojio prvo mjesto.

Za drugo mjesto bila je grčevita borba između Tihe Parlova, Samira Smajića i Žarka Romića. Na kraju su poslije dva dana igre sva trojica imala isti broj udaraca po 130. Prema Pravilniku GS BiH odlučila je zadnja rupa drugog dana gdje je Tiho Parlov zauzeo drugo mjesto, Žarko Romić treće dok je Samir Smajić završio na četvrtoj poziciji.

Prema tradiciji djeli se i pehar za 5. mjesto na kojem je završio Robert Mandurić sa 136 udaraca koliko je imao i Dragan Palameta.

Jedina dama na turniru bila je Edina Sudžuka, na čemu čestitamo.

Nagrade najboljima uručio je Veljko Lončar, predsjednik GK Posušje i član UO Golf Saveza BiH.

U Masters 2017 godine su se plasirali Žarko Romić i Dragan Palameta.

Organizacija turnira je bila odlična.
Za plasman u Masters ostaje nam još Prvenstvo Bosne i Hercegovine koje se igra u devetom mjesecu. Tada cemo dobiti novog/starog prvaka BiH ali i sve učesnike Sberbank Mastersa 2017, najprestižnijeg turnira u BiH i turnira sa najvećom tradicijom.

Čestitamo najboljima a naročito pobjedu Zorana Palamete kao i plasman u Masters Dragana Palamete i Žarka Romića.

Share: