Rezultati za Sberbank Masters 2015

Rezultati za Sberbank Masters 2015

Rezultati za Sberbank Masters 2015

Golf Savez Bosne i Hercegovine i HCP Centar su objavili rezultate za Sberbank Masters 2015 godine.

Ove godine kod dama priliku da zaigra na Masters-u imat će samo Anita Selmanagić i to ako bude igrala President Cup koji starta u subotu 12.09.2015 godine u Sarajevu. Znači jedina dama koja je odigrala 2 turnira do sada a koja se boduju za Masters 2015 godine. Izgleda da su dame ove godine zakazale, barem što se tiče igre u Posušju. Da spomenemo da u Posušju nema ni jedna dama član GK Posušje.

Kod muških golfera situacija je zadovoljavajuća. Od 29 igrača koji imaju šansu da odigraju ovogodišnji Masters, samo je 12 igrača igralo sva tri turnira u organizaciji Golf Saveza Bosne i Hercegovine, odnosno 12 igrača je igralo sve turnire koji se boduju za Masters. Što znači da preostalih 17 igrača, ako žele da budu bodovani za Masters, MORAJU igrati President Cup. Svi ti igrači su u tabeli obojeni žutom bojom. I na kraju, konačni zbir od tri najbolja rezultata će nas dovesti do igrača koji će nastupiti na ovogodišnjem Sberbank Masters-u 2015.

Igrači koji nisu u tabeli mogu da igraju i da se druže ovaj vikend u Sarajevu na III President Cup-u.

Svima želimo dobru igru uz malu molbu svim učesnicima, da koriste viljušku na greenu, da vraćaju divote i da popravljaju bunkere. I naravno da igraju fer.

Rezultate odnosno bodove za Masters možete pogledati ovdje.

Share: