Samir Smajić i Anita Selmanagić pobjednici Masters-a za 2015 godinu

Samir Smajić i Anita Selmanagić pobjednici Masters-a za 2015 godinu

Samir Smajić i Anita Selmanagić pobjednici Masters-a za 2015 godinu

Kako smo i predpostavili, treći dan BH Masters-a 2015 godine ni ove godine se nije odigrao zbog loših vremenskih uvjeta.

Uglavnom su učesnici ovogodišnjeg Masters-a stigli na zakazani Tee time, ali komisija Golf Saveza je odlučila da se treći dan ne igra nego da se podijele pehari po zbiru predhodna dva dana.

Tako smo i došli do pobjednika Anite Selmanagić i Samira Smajića. I da se igrao treći dan vjerojatno ne bi došlo do promjena barem kada je pobjednik u pitanju. Za ostala mjesta mogle su se desiti i velike promjene, što je u nivou nagađanja.

 

Član Upravnog Odbora Golf Saveza Bosne i Hercegovine, Željko Ler podijelio je pehare najboljim igračima na ovogodišnjem Masters-u.

Prvo mjesto, već smo spomenuli, zasluženo je osvojio Samir Smajić. Drugoplasirani je Ognjen Baroš, što mu je i najbolji plasman u karijeri, dok je treće mjesto zauzeo David Wilson. Pehare su još dobili, Tiho Parlov za četvrto mjesto i Goran Radonjić za peto mjesto.

Kod dama, već smo spomenuli, jedina dama koja je ispunila uslove za plasman u ovogodišnji Masters i jedina dama koja je nastupila na Mastersu 2015, Anita Selmanagić kojoj posebno čestitamo na ovom uspjehu.

Završen je još jedan Masters. Imena se upisuju na veliki prelazni pehar i ostaju novim generacijama da čuvaju tradiciju najstarijeg turnira u Bosni i Hercegovini.

Čestitke najboljima i Golf Savezu Bosne i Hercegovine s nadom da će idući Masters da se napokon odigra puna 3 dana.

Share: