Samir Smajić sam na vrhu

Samir Smajić sam na vrhu

Samir Smajić sam na vrhu

U Sarajevu na golf igralištu VF-a odigrava se XIV Masters u golfu na kojem učestvuju igrači koji su ostvarili plasman koji je po Pravilniku Golf Saveza Bosne i Hercegovine. Ovaj turnir se u golferskim krugovima smatra najprestižnijim turnirom u Bosni i Hercegovini.

Poslije dva dana igre ubjedljivo na vodećoj poziciji je prošlogodišnji pobjednik Samir Smajić sa 153 udarca. Zanimljivo je da je prošle godine Samir pobjedio sa 149 udaraca (Masters se zbog snijega 2014 igrao dva dana). Najbliže Samiru su Ognjen Baroš sa 161 udarcem i David Wilson sa 163 udarca. Tu je još i Tiho Parlov sa 166 udaraca. Poslije prvog dana igre Ognjen i Samir su imali isti broj udaraca po 77 i djelili su prvo mjesto.

 

Kod dama nema nikakve dileme, Anita Selmanagić je pobjednik XIV BH Mastersa. U ova dva dana ige Anita je odigrala 179 udaraca.

 

Sutra, nedjelja, zakazan je start u 10:30 sati. S obzirom na velike količine padavina koje sipaju danas čitav dan, nismo sigurni za nastavak turnira u nedjelju. . Ali šta je tu je, vrijeme ne možemo promjeniti.

Sutra oko 10 sati znat će se da li će se odigrati još jedan dan Masters-a ili će pehari biti podjeljeni na osnovu ova dva dana.

Share: