Skup najboljih golfera BiH u Sarajevu

Skup najboljih golfera BiH u Sarajevu

Skup najboljih golfera BiH u Sarajevu

U Sarajevu će se ovaj vikend igrati XII Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine. Odavno na spisku prijavljenih nismo vidjeli „jača“ imena kao na ovom Prvenstvu, barem što se tiče muške konkurencije. Prema prijavama najveći favoriti su:  Mahir Kadrić, višestruki prvak BiH, Adnan Novo, također višestruki prvak BiH, Samir Smajić, Prvak BiH 2009 godine. Od amaterskih prvaka Bosne i Hercegovine jedino će nedostajati Amar Arslanagić. Na golf terenu VF-a u Sarajevu na Prvenstvu će nastupit i Dejan Šaran, višestruki i prvi prvak Bosne i Hercegovine, koji će igrati van konkurencije. Ovih gore pet velikih imena u bosansko-hercegovačkom golfu su osvojili dosadašnjih XI Amaterskih prvenstava Bosne i Hercegovine u golfu.

Pored osvajača Prvenstva, prijavljeni su i osvajači Masters-a Jasmin Selmanagić i Nedim Čehajić. Tu su još, kada pogledamo osvajanje respektabilnih turnira: Zoran Palameta, Igor Baroš i Asim Omanić.

Ova zaista velika golf imena Bosne i Hercegovine, koja smo naveli, su osvajači većine turnira u Bosni i Hercegovini zadnjih 12 godina od kada su počela turnirska nadmetanja u golfu.

Da li ćemo upisati novo ime pored gore navedenih pet osvajača Prvenstva ostaje da vidimo u nedjelju 8.05. kada ćemo dobiti novog/starog amaterskog prvaka Bosne i Hercegovine.

Neka nam dame oproste zbog zapostavljenosti u članku ali do sada nije prijavljena ni jedna dama koja je osvojila Prvenstvo BiH u golfu, pa ćemo vjerovatno upisati novo ime amaterske prvakinje Bosne i Hercegovine u golfu.

Vrijeme će prema najavama meteorologa biti idealno za igru, a startno vrijeme će biti objavljeno poslije krajnjeg roka za prijavu.

Svim učesnicima želimo dobru igru, dobar vikend i NEKA POBJEDI NAJBOLJI, a golf će sigurno pobjediti.

Share: