Spisak učesnika za MASTERS2014

Spisak  učesnika za MASTERS2014

Spisak učesnika za MASTERS2014

Golf Savez Bosne i Hercegovine objavljuje završnu tabelu golfera koji imaju pravo da učestvuju na MASTERS-u 2014 kao i kompletne osvojene bodove koji su sabrani iz četiri turnira koja su se bodovala za MASTERS.

Zanimljivo je da je samo 8 igrača nastupilo na svim turnirima koja su se bodovala za MASTERS. Također po prvi put će učestvovati samo dvije dame, Lamija Čehajić i Lejla Bradić. Ostale nemaju pravo nastupa zbog Pravilnika o Mastersu za 2014 godinu. Ideja vodilja Golf Saveza Bosne i Hercegovine za Masters 2014 godine je da što više igrača igra i u Sarajevu ali i u Posušju. Ako nema tri nastupa od četiri turnira onda nema ni plasmana u MASTERS. Nadamo se da će novi UO Golf Saveza Bosne i Hercegovine i dalje zagovarati ovakav Pravilnik za plasman u najznačajniji golferski turnir  Bosne i Hercegovine.

Uglavnom su igrači postizali bolje rezultate u Posušju. Samo je Miroslav Tomić rezultatski odigrao bolje u Sarajevu nego u Posušju. Najviše znanja na ovim turnirima i najmanje udaraca odigrao je Samir Smajić koji je pobjedio na dva turnira od 4. Samir je pobjedio na President Cup-u i Posušje Open-u. Razigravao je i za pobjedu  na KUP-u BiH u Posušju i osvojio je visoko 5. mjesto na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u golfu, što je godina za čestitat. Prema ovim rezultatima Samir Smajić je i blagi favorit za osvajanje Masters-a, turnira koji nikada nije osvojio.

Da spomenemo da će od bivših pobjednika Masters turnira  nastupiti samo Nedim Čehajić. Osvajači Masters-a: Mahir Kadrić, Jasmin Selmanagić i Adnan Novo nisu ispunili uvjete za nastup dok je Dejan Šaran postao član PGA.

Mole se svi igrači koji su se plasirali u MASTERS da na vrijeme prijave svoje učešće.

Svim igračima koji su se plasirali u Masters 2014 iskrene čestitke.

Masters se igra u terminu od 24-26.10.2014 godine. Vikend ranije u Sarajevu će se organizirati PGA BiH turnir na kojem će nastupiti svi članovi PGABiH ali i svi koji su zainteresirani da igraju ovaj turnir. Pro-i će davati besplatne časove u dogovorenim terminima.

Share: