Zastava BiH u St Andrewsu

Zastava BiH u St Andrewsu

Zastava BiH u St Andrewsu

Od 11. do 14.11.2015 godine u St Andrewsu, Škotska, održat će se Generalna Konferencija Europske Golf Asocijacije (EGA). Na ovom skupu Golf Savez Bosne i Hercegovine će biti i zvanično primljen u Europsku golf porodicu. Također u subotu 14.11. 2015 u jutarnjim satima predstavnici Golf Saveza Bosne i Hercegovine će imati 5 minuta da prezentuju golf u Bosni i Hercegovini u najpoznatijoj golf kući u svijetu, u domu golfa, u St Andrewsu.

 “Pune 4 godine sam radio na ovom projektu i napokon dočekao da ugledam dopis kako nas pozivaju na Godišnju Skupštinu EGA-e. Taj poziv znači da smo sve uslove zadovoljili i da će Golf Savez Bosne i Hercegovine ove godine postati punopravni član Europske Golf Asocijacije. Sada je sve na nama i na našoj unutrašnjoj organizaciji. Siguran sam da ćemo imati potpunu podršku golfera Europe u svakom obliku. Ovo je trenutak koji smo čekali 10-tak godina nakon uzaludnih pokušaja da postanemo članica. Sada, poslije ovog poziva na Godišnju Skupštinu, valjda je svima jasno: Zašto Portal bhgolf.ba? Zašto organizacija Golf Kluba Betanija? Zašto Federalni Golf Savez? Zašto nova registracija Golf Saveza Bosne i Hercegovine? Zašto članstvo u Olimpijskom Komitetu BiH?.....

Mislim da je ovo početak razvoja golfa u Bosni i Hercegovini. Zahvalio bi se predsjedniku Golf Saveza Bosne i Hercegovine, Jasminu Selmanagiću na podršci, a najviše zato što je potpuno vjerovao u dugogodišnju strategiju koja je na kraju ispala jako uspješna. Taj datum, 14.11.2015 siguran sam da će biti jedan od značajnijih datuma u historiji Golf Saveza Bosne i Hercegovine. Sada možemo raditi na priključenju i organizaciji PGA BiH. Možda i stignemo ove godine da predamo i završne papire u PGAe. Nadam se.” - izjavio je Dejan Šaran, golfer koji je jako puno vremena, truda i volenterskog rada uložio kako bi Golf Savez Bosne i Hercegovine postao član Europske Golf Asocijacije.

ČESTITAMO!

Share: