Završeno XII Amatersko Prvenstvo BiH u golfu

Završeno XII Amatersko Prvenstvo BiH u golfu

Završeno XII Amatersko Prvenstvo BiH u golfu

Završeno je i XII Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu.  Skup najboljih bosansko-hercegovačkih golfera u jednom trenutku prekinula je kiša i srećom kratkotrajne padavine nisu ugrozile okončanje Prvenstva.

Već četvrtu godinu zaredom, naš najbolji golfer,  Mahir Kadrić ne dozvoljava nijednom bh golferu da „pomisli“ kako bi mogao preuzeti ovaj prestižni pehar i osvojiti Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Mada je ove godine igrao (145 udaraca) nešto slabije od predhodnih godina (141,140,141) ipak je bilo dovoljno da ubjedljivo proslavi titulu Prvaka BiH za 2016 godinu. Prvi dan Mahir je odigrao 72 udarca, dok je drugog dana igrao 73 udarca i ostavio prvog pratioca, odnosno drugoplasiranog na Prvenstvu, Zorana Palametu za velikih 14 udaraca razlike. Palameta je odigrao 159 udaraca (79,80). Treće mjesto osvojio je Tiho Parlov (161 udarac), što bi mogli nazvati i malo iznenađenje ovog turnira s obzirom na golferski staž od samo tri godine. Kako stvari stoje Tiho Parlov postaje sve ozbiljniji kandidat za osvajanje narednih turnira.

Po tradiciji Amaterskog prvenstva pehare su još dobili i Nedim Čehajić (161 udarac) za osvojeno četvrto mjesto, kao i petoplasirani Samir Smajić (162 udarca).

Kod dama dobili smo novog Amaterskog prvaka odnosno prvakinju. Najmlađa na turniru Lejla Bradić prekinula je niz Lamije Čehajić koja je zadnjih šest godina osvajala titulu najbolje na Amaterskom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u golfu. Za pobjedu na ovom turniru Lejli je bilo potrebno 177 udaraca. Drugo mjesto osvojila je Edina Sudžuka sa 215 udaraca, dok je treće mjesto zauzela Ljilja Srna sa 219 udaraca.

Nagrade najboljima ispred Golf Saveza Bosne i Hercegovine uručio je Asim Omanić koji se zahvalio svim učesnicima ovog Prvenstva prije svega na učešću a onda i za fer igru tokom dva dana igre na prelijepom sarajevskom golf terenu.

Da napomenemo da je u subotu održana i 1. Redovna Skupština Golf Saveza Bosne i Hercegovine gdje su delegati iz šest bh klubova jednoglasno prihvatili Izvještaj o radu kao i finansijski izvještaj za 2015 godinu.

Čestitke Golf Savezu BiH na organizaciji i Skupštine i Prvenstva a posebne čestitke golferima koji su ponijeli Pehare svojim kućama.  

Share: