Anita S. i Zoran P. novi amaterski prvaci BiH

Anita S. i Zoran P. novi amaterski prvaci BiH

Objavljeno: Ponedeljak, 18.09.2017 godine

Nažalost, vrijeme i nervozni golferi učinili su da se XIII Amatersko prvenstvo Bosne i Hercegovine ne odigra do kraja. Jako olujno nevrijeme, praćeno intezivnim padavinama i grmljavinom drugog dana igre spriječilo je golfere učesnike Prvenstva da do kraja odigraju ovaj turnir.

Poslije nevremena sarajevski golf teren obasjalo je sunce, ali su golferi napustili objekat, uglavnom oni koji su slabo igrali i Prvenstvo se nije moglo nastaviti.
Prvenstvo je prekinuto i uz konsultaciju sa slovenačkom sudijskom organizacijom Dejan Šaran donio je odluku da se zadnji dan Prvenstva računa broj rupa koliko su svi igrači odigrali na turniru a to je 12.


Novi amaterski prvaci Bosne i Hercegovine su Zoran Palameta i Anita Selmanagić.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Jasmin Selmanagić, treći je bio Samir Smajić, četvrto mjesto Nedim Čehajić dok je peti pehar ponio Ognjen Baroš.

Kod dama drugo mjesto osvojila je Edina Sudžuka, dok je treće mjesto zauzela Ljilja Srna.

U Masters su se plasirali: Ognjen Baroš, Igor Baroš, Bahrudin Zjajo, Adnan Srna i David Wilson, na čemu iskreno čestitamo.

Nagrade je uručio direktor Prvenstva Dejan Šaran.

 

Odnos velike većine učesnika ovog turnira prema Državnom Prvenstvu je kao da se radi o nekom malom turnir u golfu. Nažalost po tko zna koji put dokazano je da golfere zanima samo osobna igra i rezultat a ne dostojanstvo jednog turnira, a Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine je jedan od značajnijih golf turnira u Bosni i Hercegovini. Trebali bi imati malo poštovanja prema ovom turniru kao i poštovanja prema igračima koji su dobro igrali. Ako nemamo poštovanja prema igri i igračima, kako onda možemo reći da smo zaljubljenici u ovu igru.
Sve u svemu, čestitamo najboljima, jer su zaslužili a diskusija na temu Šta je moglo biti u zadnjih 6 rupa sigurno neće nedostajati.

Nažalost.

Podijeli
Prijatelji
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba