Harun Čovčić prvi juniorski prvak BiH u golfu

Harun Čovčić prvi juniorski prvak BiH u golfu

Objavljeno: Četvrtak, 18.10.2018 godine

Napokon, poslije 18 godina golf igre u Bosni i Hercegovini organizovano je 1. juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Nastupilo je šest mladih golfera iz Sarajeva, Zavidovića i Tešnja.

Mnogo sjajne djece je prošlo kroz golf terene u Bosni i Hercegovini. Sjetimo se Ene Smajić koja je kao juniorka osvajala sva moguća prvenstva izvan Bosne i Hercegovine. Čak je osvojila i sve što se moglo osvojiti na turnirima u Bosni i Hercegovini. Pa onda Lamije Prcić (rođ. Čehajić) koja je kao i Ena osvojila sve što su ponudili da se osvoji ali nikada im nije priušteno da igraju svoje prvenstvo, iz tko zna kojih razloga. Da ne spominjemo mlade koji su igrali golf a koji sada nostalgično pričaju o golfu. Mnogi od njih sada imaju svoju djecu.

Prije pet godina Dejan Šaran je krenuo da radi sa mladima, uz pomoć golf terena u Sarajevu i roditelja, stvarajući bazu mladosti koja se raspadala, ustrajavala, propadala, uzdizala. Kada su djeca ove godine boravila i vrijedno radila u kampu u Zavidovićima, na incijativu pojedinih roditelja i trenera Dejana Šarana, priključili su se i mladi iz Zavidovića, budući golferi i tada je "okidač" usmjeren u jedinom mogućem pravcu, organizacija Prvenstva za najmlađe. I uspjeli su.

Ta mlada ekipa je napravila Prvenstvo a u budućnosti će napraviti i reprenzentaciju Bosne i Hercegovine i čuvat će golf igru koja je bazirana na poštenju, solidarnosti i poštovanju.

Na 1. Juniorskom Prvenstvu Bosne i Hercegovine pobjedio je Harun Čovčić iz Sarajeva, drugi je bio Tarik Đerzić iz Zavidovića dok je treće mjesto osvojio Sadik Selmanagić iz Sarajeva. Tako kažu rezultati i iskreno čestitamo.
Međutim, najveća pobjeda je organizacija Prvenstva. Pobjeda mladosti, pobjeda budućnosti. U skoroj budućnosti gledat ćemo sve više mladih koji igraju golf na golf terenima u Bosni i Hercegovini. Valjda nam je svima to cilj i zadatak, da približimo ovaj olimpijski sport što većem broju mladih.

Čestitamo Harunu a iduće godine ćemo imati i prvu juniorku prvakinju Bosne i Hercegovine u golfu i drugog juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine u golfu.  Nema nazad.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba