XVIII SBERBANK BH MASTERS

XVIII SBERBANK BH MASTERS

Objavljeno: Srijeda, 09.10.2019 godine

U Sarajevu će se ovaj vikend odigrati XVIII Sberbank BH MASTERS, turnir koji je uvijek skupljao najbolje golfere Bosne i Hercegovine koji su kroz čitavu sezonu skupljali bodove ili su pobijedili na Mastersu.

Nažalost, ovaj ćemo pamtiti po otkazima golfera (kao i prošle godine) koji su u nemogućnosti doći u Sarajevo da igraju jedan od najvećih turnira u Bosni i Hercegovini i jedini turnir u BiH koji se igra tri dana. Ovo je i najstariji turnir u Bosni i Hercegovini i ima svoju ogromnu tradiciju.

Na turniru nećemo vidjeti ni jednog člana iz GK Posušje ali ni rekordera po broju osvajanja Mastersa Mahira Kadrića kao ni Adnana Novu. Već odavno na ovom turniru ne gledamo ni Enu Smajić, Lamiju Čehajić kao ni Dejana Šarana, velika imena golfa Bosne i Hercegovine.

Bez obzira na brojne otkaze na turniru će nastupiti pobjednici Masters turnira: Jasmin Selmanagić, Samir Smajić, Nedim Čehajić, Anita Selmanagić i Ljilja Srna, što ipak daje kvalitet ovog turnira. Prošle godine su pobjedili Samir Smajić i Anita Selmanagić.

Sberbank Masters je veliki turnir, sa zaista ogromnom tradicijom, najvećom u Bosni i Hercegovini i samo poštovanje ovog turnira je jako važno za golf u Bosni i Hercegovini. Ne smijemo zaboraviti da je sponzor ovog turnira Sberbank koja prati ovaj turnir već dugi niz godina.

Start turnira je planiran u petak u 12 sati.

Dobra igra svima i neka najbolji pobjedi.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba