Samir Smajić najbolji na KUP-u BiH u Posušju

Samir Smajić najbolji na KUP-u BiH u Posušju

Objavljeno: Nedelja, 19.07.2020 godine

Dva dana odličnih partija golfa Samira Smajića u Posušju i zaslužena pobjeda na KUP-u BiH, turniru koji se boduje za Masters 2020 jako je kratak rezime dešavanja na golf terenu Topala.

Odavno nije bilo više učesnika na KUP-u BiH kao ovog vikenda. Ukupno 34 učesnika iz tri golf kluba a od toga i jedna dama, Tanja Petric na čemu posebno čestitamo. Jako kratko Tanja igra golf a u vitrini će stajati pehar pobjednice KUP-a BiH što će sigurno pojačati ljubav prema ovoj igri.

 

Da Samir nije imao lagan vikend za pobjedu pokazuju nam rezultati kao i imena igrača koji su iza Samira na listi rezultata. Odmah iza Samira je Mladen Mušura pobjednik mnogih značajnih golf turnira u BiH isto kao i trećeplasirani Tiho Parlov. Nekako smo se navikli da u zadnje dvije - tri godine ova tri igrača se smjenjuju na tronu za prva mjesta skoro na svakom golf turniru kojem igraju. Poneki turnir bljesne neko drugo ime ali najčešće su Samir, Mladen ili Tiho na pobjedničkom postolju.

Da spomenemo i rezultate: Samir Smajić 133 (67,66); Mladen Mušura 135 (69,66); Tihomir Parlov 138 (69,69).

Golf Savez BiH kada organizuje turnir onda se dijele nagrade odnosno pehare i za četvrto kao i peto mjesto. Na KUP-u BiH u Posušju četvrti je bio Žarko Romić (141) dok je peto mjesto zauzeo Merim Vučkić (141).

Ovi golferi su se plasirali u Masters 2020.

Moramo spomenuti i odlično pripremljen golf teren Topala u Posušju. Mnogi učesnici su mišljenja da golf teren "Topala" nije nikada bio bolje uređen kao na ovom turniru.

Iz GK Posušje najavljuju najbolji turnir u BiH "Kamen, krš i maslina" koji će se igrati 8.08.2020. godine gdje se očekuje rekordan broj učesnika.

Čestitamo najboljima na KUP-u BiH i članovima GK Posušje na odličnoj organizaciji golf turnira.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba