Danas starta XIX VF BH MASTERS 2020

Danas starta XIX VF BH MASTERS 2020

Danas starta XIX VF BH MASTERS 2020

U Sarajevu će danas startati najači amaterski turnir u golfu u Bosni i Hercegovini MASTERS. Učestvuju najbolji golferi iz  golf klubova Sarajevo, Posušje i Krivaja. Učestvuju najbolji pojedinci koji su osvojili sve turnire ove godine. Tu su Amaterski Prvak BiH za  2020 Mladen Mušura, Prvak Otvorenog prvenstva GK Sarajevo za 2020 Jasmin Selmanagić, Pobjednik KUP-a BiH za 2020 godinu Samir Smajić. Trećeplasirani na turniru Kamen, krš i maslina, Tihomir Parlov. Pobjednik President Cup-a Nedim Ćehajić. Svi navedeni su pobjeđivali na Mastersu.

Po prvi put na prijedlog Dejana Šarana i Jasmina Selmanagića pobjednik Juniorskog Prvenstva igrat će Masters. Ta zaslužena čast pripala je mladom Tariku Đerziću ovogodišnjem ali i prošlogodišnjem juniorskom prvaku BiH u golfu. Iskrenim ljubitelji golfa će uživati da gledaju Tarika pored najboljih golfera Bosne i Hercegovine.

Za najbolje na VF MASTERS-u kod dama će se takmičiti Edina Sudžuka, Ljilja Srna i Dženana Šaran.

Ove godine sponzor ovog velikog trodnevnog turnira je kompanija "VF" koja je i vlasnik terena u Sarajevu i kompanija koja 20 godina podržava, gradi, razvija i pomaže u razvoju golfa u Bosni i Hercegovini. Na čelu kompanije je Jasmin Selmanagić, predsjednik Golf Saveza Bosne i Hercegovine, potpisnik svih dozvola za igru u zadnjih 10 godina ali i pobjednik Mastersa koji se igrao u Sloveniji na golf terenu Moravske Toplice. Izuzetne nagrade za najbolje je obezbjedila kompanija VF kojoj se ovim putem zahvaljujemo u ime svih golfera Bosne i Hercegovine

Golf teren u Sarajevu je potpuno spreman da ugosti najbolje golfere iz Bosne i Hercegovine i da omogući dobre partije golfa u ova tri dana. Znamo da će pobjediti najbolji i najbolja i da će vrijeme biti odlično za igru.

I neka pobjede najbolji.

Još jednom HVALA firmi VF i Jasminu Selmanagiću.

Share: