U Zavidovićima 2. Juniorsko Prvenstvo BiH

U Zavidovićima 2. Juniorsko Prvenstvo BiH

Objavljeno: Petak, 04.10.2019 godine

u subotu 5.10.2019. godine na golf terenu Forest Creek u Zavidovićima odigrat će se 2. juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu za uzrast do 16 godina. Organizator GK Krivaja uz pokroviteljstvo PGA i Golf Saveza BiH očekuje učešće oko 18 najmlađih golfera Bosne i Hercegovine na ovom prvenstvu što je izvanredan napredak u odnosu na prošlogodišnje prvo prvenstvo BiH za juniore.

Sjetimo se izjave glavnog "krivca" za 1. juniorsko Prvenstvo iz 2018. godine Dejana Šarana

"Da sam znao da je ovako teško postaviti temelj možda bi odabrao neki drugi, jednostavniji put. Ovaj je bio popločan kamenjem i trnjem a vi treba da prođete taj put bosonogi. Kada sam objavio da će ove godine biti 1. Juniorsko Prvenstvo u oktobru, na taj put od kamenja i trnja, nikla je i bodljikava žica. Sve se počelo raspadati.

Vanjski problemi kao što su loše organizovani klubovi, koji su čekali Golf Savez da odradi posao umjesto njih, neinstitucionalna organizacija treninga sa djecom i to pune 4 godine, pa onda unutrašnji problemi u odnosu roditelji-treneri, pa stalni pritisak od pojedinih roditelja i mnogo, mnogo toga je bilo usmjereno na odustajanje.

Međutim, tu su bila djeca. Bez mrlje, bez zahtjeva, uvijek vesela, raspoložena, čistih i jasnih razmišljanja spremni da se igraju i druže, ali nažalost bez prava glasa. Niko od gore navedenih nije pitao djecu šta žele... Oni samo žele svoje Prvenstvo, da se druže, takmiče i treniraju, bez pogovora i mnogo pitanja. Oni žele golf. ONI VOLE GOLF. Zapamtite, djeca vole golf i igraju ga sa puno ljubavi."

Ova izjava je bila okidač budućeg razvoja golfa u Bosni i Hercegovini. BH PGA je početkom godine školovala prvi stupanj trenera, odnosno "Demonstratore gofa" a jedan od polaznika Haris Đerzić iz GK Krivaja postao je glavni rukovodilac 2. Juniorskog Prvenstva Bosne i Hercegovine u golfu i oslonac ovog Prvenstva, naravno uz veliku podršku matičnog kluba.

Sigurni smo da će biti uspona i padova kada pogledamo razvoj ovog sporta kod najmlađih, ali svake godine naši najmlađi će igrati Prvenstvo, svoje i samo za njih... to je fakat.

Čestitamo svima koji na bilo koji način sudjeluju, organizuju i bore se za opstanak ovog takmičenja, bez obzira na interese uz osnovne postulate golfa: POŠTENJE, POŠTOVANJE I SOLIDARNOST.

Dobra igra juniori Bosne i Hercegovine na 2. JUNIORSKOM PRVENSTVU BOSNE I HERCEGOVINE U GOLFU.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba