Dejan Šaran na čelu sjajne ekipe u Beogradu

Dejan Šaran na čelu sjajne ekipe u Beogradu

Dejan Šaran na čelu sjajne ekipe u Beogradu

Nismo zadnji u Beogradu. Odigran je ProAm turnir u Beogradu gdje je naš Pro Dejan Šaran učestovao sa svojom ekipom u sastavu: Jasmin Terović, Damir Hadžić i Goran Hadžić. Sjajna atmosfera u ekipi i dostojno predstavljanje PGA BiH je kratki rezime ove priče.

Prema riječima Dejana Šarana, našeg golfera kojem se svi ustaju kada ga vide u Beogradu uz veliko poštovanje i rešpekt, nikada bolju ekipu amatera nije imao. Postoji ona narodna "šta je pisac htio da kaže" ali očito i standardno...poštenje i poštovanje..Ekipa istinskih golfera sa velikim poštovanjem i poštenjem, što je i prepoznato u Beogradu.Sjajan timski rad pod zastavom BiH je osnova svakog sportskog takmičenja. To je naša ekipa uradila, dostojno predstavila BiH. Poslije prvog dana igre, totalno neiskusna ekipa je odigrala +25 a onda su shvatili da igraju zajedno i da će ih cijeniti samo ako igraju zajedno i drugog dana su odigrali -2. Najgora ekipa kada pogledamo prosječni hcp, ali izgleda najbolja ekipa kada je tim u pitanju što je rijetkost u našem mentalnom sklopu...  

Igraju igrači iz BiH ProAm turire sa pro igračima iz Slovenije, Turske, Hrvatske, Srbije, Italije ali nikada neće shvatiti da više vrijede ako igraju sa Urbanom i Dejanom i bore se da nisu zadnje mjesto, nego da su pobjedili na turniru sa zastavama drugih zemalja. Možda vole minimalizam, ukratko estetski karakter koji im daje like, ali taj estetski karakter ima minimalno vremensko trajanje.

Možda gledamo rezultat, ali mi kao mala golf ekipa treba da se ponosimo na svakog koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu u dobrom... I na kraju jedna stara pjesma od rodjaka za našeg proa. Možda razumijemo.

https://www.youtube.com/watch?v=VeNS730nOX8

Share: