Završen 1. seminar za Demonstratore golfa

Završen 1. seminar za Demonstratore golfa

Završen 1. seminar za Demonstratore golfa

Zajedničkom organizacijom, BH PGA, Golf Savez BiH i OK BiH otpočeli su program školovanja budućih trenera u golfu koji će tokom 2019. godine nastaviti na obrazovanju ali i konkretnom radu sa najmlađim golferima.

Izuzetna organizacija, kvalitetni predavači ukratko može biti rezime ovog seminara.

Teorijsku nastavu su držali Prof.dr Safet Kapo i prof.dr. Maja Đurić u prostorijama Olimpijskog Komiteta BiH, dok su praktični dio polaznici radili sa članovima BH PGA, Urbanom Legatom i Dejanom Šaranom, učiteljima golfa.

Budući treneri golfa u radu sa djecom do 12 godina su: Igor Baroš, Lejla Bradić, Amer Kapetanović, Veljko Žuržulović, Haris Đerzić, Nebojša Soldat i Berin Tatlić

Zbog strogih pravila BH PGA, seminar je samo mali dio budućeg rada na obrazovanju svih polaznika, jer sada je najvažnije rad i dalje obrazovanje za obnavljanje licence za rad sa djecom. Svi koji su položili na seminaru imaju obavezu u sprovođenju određenih zadataka u toku 2019. godine kako bi verifikovali ovu licencu.

Ovo je zvaničan početak stvaranja baze trenera koji će u narednom periodu biti okosnica razvoja golfa u Bosni i Hercegovini.

„Put do ovog seminara je bio težak i sa usponima i padovima. Prvo smo morali zadovoljiti određene kriterije PGAe, pa smo morali raditi na unutrašnjoj organizaciji kako bi postavili temelje za obrazovanje kadrova u BiH. Sada možemo startati sa kampanjom „I ja igram golf“ koja je odavno osmišljena ali nismo bili u mogućnosti da pokrenemo ovu sjajnu priču. Nadam se da će golferi i klubovi prepoznati ovaj kadar i sa poštovanjem se odnositi i prema Demonstratorima kako priliči golferima. Čestitam svim učesnicima ali moraju da znaju da tek sada kreće ozbiljan rad na usavršavanju kako u prenosu znanja tako i rada na njima samima kada je riječ o njihovoj golf igri“ izjavio je Dejan Šaran.

Sjajan uvod u golf 2019. godine su nam pripremili iz GSBiH i BH PGA, sa ovim školovanjem. 

Jedino zajedničko djelovanje može donijeti rezultate, što se pokazalo i organizacijom ovog seminara.

Čestitamo.

Share: