Sve spremno za IX Sarajevski ProAm

Sve spremno za IX Sarajevski ProAm

Sve spremno za IX Sarajevski ProAm

Profesinalna Golf Asocijacija BH PGA u suradnji sa Golf Savezom BiH, Golf Klubom Sarajevo i prijateljima i ove godine organizuje ProAm golf turnir. Tradicionalni već deveti po redu okuplja profesionalne golfere koji igraju zajedno sa amaterskim golferima. Ove godine pozvano je 12 profesionalnih golfera ali u zadnjem trenutku jedan profesionalni igrač je odustao tako da ćemo u Sarajevu gledati 11 profesionalnih igrača i 33 amatera koji će se boriti za vrijedne nagrade.

I ove godine BH PGA na čelu sa Dejanom Šaranom je obezbjedila vrhunske nagrade za najbolje. Profesionalni igrači igraju za novac a 1 mjesto donosi 1.500 Eura.

Kod amatera za najbolje su obezbjeđeni novi model Driver, Putter, sand wedge, participacija za Balkan Open u Beleku za 3 igrača i mnoštvo drugih vrijednih nagrada. Da napomenemo da je vrijednost novog drivera 600 eura a putter košta 530 eura.

„Naša ideja od samog početka da prijatelji golfa učestvuju u organizaciji, finansiranju ovog najvećeg turnira u regiji. Poslije osam odigranih ProAm turnira ovaj deveti je tako i organizovan. Prijatelji golfa su pomogli i ovaj ProAm može da počne, barem takmičarski dio. Drago mi je što nam se pridružuje Brane Gudelj, jedan od najboljih amaterskih golfera Europe, a ovo mu je prvijenac u profesionalnom golfu. Sve je spremno i vidimo se na otvaranju 26.09. u 20 sati kada će se i zvanično otvoriti 9. Sarajevski ProAm turnir. Hvala svima koji su pomogli ovu zaista kompleksnu organizaciju“ – izjavio je Dejan Šaran.

Golf teren u Sarajevu je izuzetno uređen i ostaje nam da sačekamo kraj takmičarskog dijela jer na turniru učestvuju svi rekorderi sarajevskog golf igrališta. 

Prema prognozi vrijeme će biti idealno za golf igru a zabave neće nedostajati.

Share: