Sjajni Branimir Gudelj -9

Sjajni Branimir Gudelj -9

Sjajni Branimir Gudelj -9

Dva dana igre i odlično odigran turnir Braniira Gudelja, novo ime u profesionalnom svijetu golfa, al dobro poznato golfersko ime i prezime. Novi pobjednik sarajevskog ProAm turnira, novi rekord turnira, novi rekord igrališta, novi rekord broja „ptičica“ i pomjeranje standarda golf rezultata u Sarajevu ali i u Bosni i Hercegovini. Sjajan momak, istinski golfer koji igra golf po postulatima golfa sa vrhunskom reputacijom u budućnosti će „mrsiti“ račune golferima širom Evrope al i svijeta.

Ovaj ProAm u Sarajevu odigrao je sa rezultatom od -9 u dva dana što mu je donijelo veliku razliku na višegodišnje pobjednike ProAm turnira u Sarajevu, Sebastijana Ajstera (Slo) i Hakana Yamaca (Tr) koji su igrali po -1 poslije dva dana i takoo podijelili 2. mjesto.

Ako možemo reći da među prva tri nije bilo nekih iznenađenja onda možemo potvrditi da je iznenađenje ovog turnira bio naš predstavnik Dejan Šaran koji je zauzeo 4 mjesto sa +1 nakon dva dana igre. Dejan Šaran je drugog dana potvrdio rekord terena u Sarajevu kada se radi o golferima sa BH pasošem odigravši -1. Ovaj rezultat su odigrali Dejan 2 puta i Mahir Kadrić.

Kod amatera najbolji je bio Tihomir Parlov član GK Posušje koji je odigrao 62 bruto poena i daleko ostavio sve konkurente. Drugo mkesto zauzeo je Fea Selmanagić sa 51 poenom dok se na treće mjesto plasirao Asim Omanić.

Kada pogledamo neto rezultate najbolji je bio Samir Tataragić sa velikih 108 poena. Samir je startao turnir sa 41.8 HCP-om a na kraju ProAm-a ima HCP 24.3 što je izvanredan rezultat za jednogodišnjeg golfera. Drugi je bio Sead Balić sa 92 poena koliko je imao i trećeplasirani Jasmin Terović.

Nagrade je uručio predsjednik BH PGA Dejan Šaran koji se opet zahvalio svim sponzorima, prijateljima koji su podržali ovaj nadaleko poznati golf turnir.

Sjajnim rezultatima ovogodišnjeg ProAm-a „kumovao“ je i kvalitet golf terena u Sarajevu.

Sjajna priča u Sarajevu je završena. Iz BH PGA je najavljeno da će 10-ti jubilarni ProAm turnir biti kako dolikuje jubileju.

Organizator je i pohvalio Grad Sarajevo na podršci a naročito predsjedavajućem Gradskog Vijeća dr Igoru Gavriću koji je i zatvorio ovaj turnir i poželio gostima dobrodošlicu u naš glavni grad na X Sarajevskom ProAm turnru 2020.

Share: