Rekord terena -5 Branimira Gudelja

Rekord terena -5 Branimira Gudelja

Rekord terena -5 Branimira Gudelja

Poslije prvog dana igre na IX Sarajevskom ProAm turniru u golfu dobili smo novog rekordera golf terena u Sarajevu a to je Branimir Gudelj iz Osijeka. Sjajnom igrom od 61og udarca (-5) Brane Gudelj je pomjerio granice golf runde u Sarajevu i postavio novi rekord terena. Nije Brane postavi samo rezultatski rekord, već je napravio i 7 „ptičica“ što je za jednu rundu izuzetna igra. Ako se sjetimo memorijalnog turnira ili turnira „ptičica“ u osmom mjesecu svi učesnici su napravili ukupno 8 „ptičica“ a mladi Branimir Gudelj je odigrao za jednuu rundu 7 „komada“.

Poslije prvog dana ProAm turnira na drugom mjestu je Hakan Yamac je sa -2, dok je treći Andrej Kraljić koji je odigrao popularnu „nulu“ golf terena u Sarajevu.

Od profesionalnih golfera odličnu rundu je odigrao i naš jedini predstavnik među profesionalnim igračima Dejan Šaran koji zauzima petu poziciju nakon prvog dana igre sa +2.

Kod amatera, Tiho Parlov ne dozvoljava iznenađenja i prvog dana igre na ProAm turniru odigrao je +1 ili 35 bruto poena, što mu je i osobni rekord jedne runde golfa. Na 18-toj rupi Tiho Parlov je napravio bogie.

Da spomenemo i igru Feđe Selmanagića koji je odigrao 31 bruto poen.

U neto obračunu sjajne runde odigrali su. Samir Tataragić (59 poena), Jusuf Šabanović (53 poena), Sead Balić (49 poena) i Jasmin Terović (49 poena) što je izvanredan rezultat s obzirom da se bave golfom manje od godinu dana.

Odlično vrijeme u Sarajevu prvog dana turnira ali i nikad bolje uređen golf teren u Sarajevu i sjajna atmosfera donose i ove odlične rezultate…

Još jedno veliki rešpekt za BH PGA, golf teren u Sarajevu ali i za sve golfere koji imaju pozitivnu i dobronamjernu energiju.

Share: