Juniori BiH igrali Srbija Open

Juniori BiH igrali Srbija Open

Juniori BiH igrali Srbija Open

Polako se institucionalno vraća reprenzentacija juniora u golfu. Sjetimo se ne tako davno da je Dejan Šaran od Saveza, vlasnika golf terena i predsjednika golf klubova u Bosni i Hercegovini dobio zadatak da ponovo formira juniorski tim i poslije samo malog vremenskog perioda i dosta organizacionih problema, najbolji naši juniori su odigrali prvi medjunarodni golf turnir poslije pune dvije godine traženja najboljeg rješenja. U jako kratkom vremenu uspjela je organizacija odlaska naših najboljih na Prvenstvo Srbije, zvanično prvenstvo po kalendaru Europske golf asocijacije, mada su roditelji planirali odmore ali su svi zajedno učinili veliki napor kako bi ovaj projekat ponovo zaživio i uspjelo se u tome.

Na Prvenstvu Srbije su igrali: Tarik Djerzić, Kan Bizović, Tarik Mujanović, Dal Smajić i Anur Selmanagić pod vodstvom selektora Dejana Śarana i pomoćnig trenera Harisa Djerzića i uz veliku organizacionu pomoć kancelarije GSBiH na čelu sa Tarikom Kurbegovićem.

Ova ekipa uz još poneke igrače ima raspon godina od 14 - 18 što nam daje za pravo ako budemo radili kvalitetno i zajedničkim snagama, perspektiva nam je izgledna.

Svi na turniru u Beogradu od organizatora, pratnji iz 7 država, trenera su vidjeli da BiH ima organizaciju, potencijal i moguću prijetnju u budućnosti. Ovaj tim je bio zajedno, družili su se, igrali najbolje što mogu i ono možda u ovom trenutku najvažnije da su dostojanstveno predstavili Bosnu i Hercegovinu i golf u BiH na ovom medjunarodnom turniru.

Naši momci bez ikakvog iskustva su igrali dobar golf na ovom takmičenju jer nije lako igrati 3 dana golfa i to u Beogradu na jednom zaista specifičnom golf terenu. Rezultate možete pogledati na portalu, ali mnogo važnije od ovih rezultata je da smo ponovo formirali, stvorili uvjete, organizaciono jačamo za rad i nastupe naših najmladjih.

Selektor je predao izvještaj relevantnima, na osnovu kojeg će se odrediti dalje smjernice za nastavak rada sa juniorskom reprenzentacijom.

Na kraju možemo da čestitamo svima koji su učestvovali u ovom projektu i nadamo se da ćemo biti mnogo pametnije nego u prošlim vremenima. Ovo je ozbiljan put i ako svi budu zajedno radili na tome onda ćemo i navijati za naše da ponesu i koji pehar u Bosnu i Hercegovinu jednu malu golf naciju.

Juniore očekuje u skoroj budućnosti Sarajevo Open, Prvenstvo BiH i Juniorsko Prvenstvo Hrvatske...Poslije toga će se analizirati rad selektora i odlučiti kako dalje.

Share: