Juniori u Italiji

Juniori u Italiji

Juniori u Italiji

Na golf terenima u Padovi - Italija se u naredna tri dana održava veliki golf turnir pod pokroviteljstvom USkids golf asocijacije, gdje ce učešće uzeti preko 300 mladih golferki i golfera iz cijelog svijeta.
Ove godine i BiH je dio ovog festivala golfa, sa šest mladih golfera, koji će i predstaviti budućnost BH golfa. Na turniru u Italiju otputovali su:Tarik Djerzić, Kan Bizović, Tarik Mujanović, Dal Smajić, Anur Selmamagić i Vanja Miralem koji će nastupiti u svojim kategorijama i pokazati da Bosna i Hercegovina ima potencijal ali i svijetlu budućnost. Naravno da će igrati sa mnogo iskusnijim vršnjacima koji dolaze iz velikih golf nacija ali znamo da će dostojno predstaviti BiH. Sam koncept organizacije uključuje,pored samog turnira i brojne edukacije za roditelje, u smislu podrške djeci golferima.
Velika je čast da smo od ove godine dio ove priče, a kako stvari stoje tako će biti i u budućnosti - Izjavio je Haris Djerzić, trener u Zavidovićima koji je u Padovi i kao otac trostrukog juniorskog prvaka BiH Tarika Djerzića.
Zelimo puno sreće našim juniorima i ne sumnjamo da ce na pravi način predstaviti BiH.

Share: