Juniori u kampu Krivaje

Juniori u kampu Krivaje

Juniori u kampu Krivaje

Već četvrtu godinu se održava junior kamp na golf terenu Forest Creek u Zavidovićima. U prekrasnom ambijentu golf terena, domaćini su i ovaj put ugostili mlade golfere uzrasta od 7 godina do 16 godina.

Fantastična cjelodnevna organizacija puna golfa i zabave, vesela atmosfera koju mogu samo mladi da prirede malo veselja ali i kratkotrajne tuge kada se izgubi u takmičenjima, kratki je rezime ova četiri dana golf kampa u Zavidovićima.

Za golf igru su bili zaduženi Dejan Šaran, Haris Đerzić i Nadan Šaran dok za sva ostala zbivanja tu su bili članovi GK Krivaja a među njima u prvom redu Adis Mujanović, Haris Mujanović i Adnan Šabanović.

Za vrijeme kampa odigran je i golf turnir koji je u zvaničnom kalendaru Golf Saveza BiH i boduje se za listu najboljih juniora Bosne i Hercegovine.

Na turniru je nastupilo 8 momaka i 3 djevojčice.

Najbolji kod juniora bio je Tarik Đerzić sa 160 udaraca iz dva dana igre. Drugi je bio Dal Smajić sa 176 udaraca, dok je treće mjesto zauzeo Tarik Mujanović sa 180 udaraca iz dva dana igre.

Već standardno 3 djevojke krče put juniorkama Bosne i Hercegovine i sve su iz Zavidovića, članice GK Krivaja: Zana Mujanović, Ema Šabanović i Nirvana Karajbić Najbolja od ove tri sjajne djevojke bila je Zana Mujanović sa 212 udaraca.

Ova sjajna ideja i druženje djece, bez upotrebe mobitela i raznih uređaja barem na kratko, doprinijet će daljem razvoju golfa u Bosni i Hercegovini ali i u susjednim zemljama jer neki učesnici kampa nemaju mjesto prebivališta u Bosni i Hercegovini a pogotovo če ovaj kamp dati mali doprinos u daljem odrastanju ovih mladih golfera.

Vidimo se iduće godine na 5. Junior kampu u Zavidovićima.

Share: