Juniorski Prvaci BiH Tarik Đerzić i Katarina Perić

Juniorski Prvaci BiH Tarik Đerzić i Katarina Perić

Juniorski Prvaci BiH Tarik Đerzić i Katarina Perić

U Pusušju je 6. i 7.11.2021. održano 4. Juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Nastupilo je 10 juniora od čega je jedna juniorka, Katarina Perić, kojoj ovim putem posebno čestitamo kao jedinoj juniorki koja je učestvovala na ovom Prvenstvu i tako spasila tradiciju pobjednica Juniorskog Prvenstva jNažalost zbog zdravstvenih razloga ostale juniorke nisu uzele učešće na Prvenstvu ali to ne umanjuje njezin uspjeh juniorske prvakinje BiH.
U muškoj kategoriji je bilo 9 natjecatelja od kojih su 4 nagrađeni simboličnim poklonom i to Leon Neven Perić, Dal Smajić, Faris Tursić i Vanja Miralem.
Juniorski prvak  BiH za 2021. godinu je Tarik Đerzić iz GK Krivaja što je Tariku treće titula Juniorskog Prvaka BiH što je za posebno čestitanje.
Iza njega na 2. mjestu je Kan Bizović iz GK Sarajevo koji je inače poslije prvog dana zauzimao prvo mjesto

3. mjesto pripalo je Tariku Mujanoviću, 4. mjesto Faruku Pilavu a 5. mjesto Anuru Selmanagiću koji je bio vrlo ugodno iznenađenje ovog turnira.
Nažalost zbog vremenskih uvijeta, jake kiše, prvi dan turnira igrači su igrali samo 9 rupa a sutradan ih je ipak vrijeme poslužilo i odigrali su 18 rupa.
Golf klub Posušje kao domaćin se zahvaljuje uvelike na pomoći gospodi Harisu Đerziću, Gordanu Miralemu, Robertu Manduriću i Kemalu Selmanagiću koji su asistirali našim juniorima.
Roditelji su predložili da se zbog vremenskog termina odigravanja Prvenstva pomjeri za neki termin ranije da vrijeme ne pravi probleme odigravanje ovog Prvenstva.

Čestitamo najboljima a pogotovo Tariku Đerziću i Katarini Perić.

Share: