NAJAVA: Prvenstvo BiH u golfu

NAJAVA: Prvenstvo BiH u golfu

NAJAVA: Prvenstvo BiH u golfu

Prema rasporedu turnira Golf Asocijacije Bosne i Hercegovine u subotu 24. i nedjelju 25. na sarajevskom igralištu odigrat će se jubilarno X Amatersko prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu.

Počelo je u Ptuju Slovenija 2004 godine jer je te iste godine Golf Asocijacija Bosne i Hercegovine i zvanično postala članicom Svjetske Golf Asocijacije. Prvi prvaci Bosne i Hercegovine u golfu su bili Anita Selmanagić i Dejan Šaran, dok su 2013 godine šampionski pehar podigli Lamija Čehajić i Mahir Kadrić.

Do 2010 godine Prvenstvo se igralo izvan Bosne i Hercegovine, najčešće u Krašiću, Hrvatska i u Sloveniji dok se od 2010 godine prvenstvo igra na terenu VF-a u Sarajevu.

Da malo pogledamo šampionske rezultate  Prvenstava koja su se igrala u Sarajevu.

U 2010 godini vam je bilo potrebno 145 udaraca da osvojite Prvenstvo BiH. U 2011 kao i 2012 godine trebalo vam je ispod 152 udarca da budete šampion Bosne i Hercegovine. Već 2013 godine bi bili prvak Bosne i Hercegovine da ste igrali ispod 141 udarca. Ovi podaci odnose se u konkurenciji gospode.

Kod dama;  2010 godine, prvakinja je igrala 160 udaraca.  Već  2011 145 udaraca, dok je 2012 kao i 2013 godine bilo potrebno 147 udaraca.

Gore navedeni podaci su samo od 4 takmičara iz Sarajeva, a to su: Mahir Kadrić, Adnan Novo, Ena Smajić i Lamija Čehajić. Ako želite pogledati tko je kako igrao, samo malo strpljenja i pogled prema rubrici rezultati.

Rekord u Sarajevu na Prvenstvu drže: Lamija Čehajić sa 145 udaraca i Mahir Kadrić sa 141 udarcem iz dva dana igre.

Kada smo kod rekorda, rekord igrališta u Sarajevu je -4, točnije 62 udarca. Rekord drži  slovenac Dani Kraljić koji je ovaj rezultat odigrao 2012 godine na ProAm turniru.

Da spomenemo da na sarajevskom igralištu imamo i dva zvanična Hole in One udarca, a izveli su ih Jasmin Selmanagić i Igor Baroš.

Sigurni smo da ćemo ovaj vikend dobiti prvake Bosne i Hercegovine u golfu, a za rekorde i "iz prve u rupu" ....... nadamo se.

Igralište u Sarajevu je toliko kvalitetno uređeno i sređeno da prva pretpostavka koja nam je potrebna za odličnu igru je zadovoljena.

Ovo je kratka najava jubilarnog 10-og Prvenstva Bosne i Hercegovine u golfu koje će startati 24.05.2014 godine na igralištu VF-a u Sarajevu. Iz Golf Asocijacije Bosne i Hercegovine očekuju rekordan broj igrača. Točna satnica će se odrediti poslije prijava u petak iza 18 sati.

Share: