Najbolji Pro Hakan, najbolji Am - Samir Smajić

Najbolji Pro Hakan, najbolji Am - Samir Smajić

Najbolji Pro Hakan, najbolji Am - Samir Smajić

Svi su složni: najbolja organizacija sarajevskog ProAm-a do sada, rekord po broju učesnika na sarajevskom golf terenu ali i medijski najbolje popraćen golf turnir u BiH. Izvanredno sređen teren. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Pobjednik 1. Sarajevskog Pro-Am turnira Dani Kraljić je rekao: "Ovakvu organizaciju na golf terenu još nisam doživio, a igram turnire 40 godina. I najveći turniri nisu ovako organizirani. Čestitam BH PGA. Ovo je fantastično".

Rezultatski u svakoj konkurenciji je bilo uzbudljivo do zadnjih rupa. Vodeći nakon prvog dana Janez Grilc (64 udarca) nije izdržao i na zadnjoj rupi je izgubio kako kaže" par stotina eura".
Pobjednik 7. Sarajevskog Pro-Am turnira je Hakan Yamac profesionalni golfer iz Turske sa 135 udaraca. Za pobjedu prošle godine Hakanu je trebalo 132 udarca. Hakan je oba dana igrao dosta stabilno i mirno. Čekao je svoj trenutak i iskoristio ga na najbolji mogući način. Ovo je Hakanu druga pobjeda na Sarajevskom ProAm-u. Drugo mjesto su podijelili Sebastijan Ajster, Urban Legat i Dani Kraljić koji su odigrali po 137 udaraca.

Kod amaterskih učesnika ovog turnira najbolji je bio Samir Smajić koji je odigrao 58 poena i zasluženo dobio najnoviji driver Callaway Epic.
Odmah iza Samira je Zagrepčanin Želimir Feitl sa 55 poena. Treći na ovogodišnjem ProAm turniru je bio Tiho Parlov sa 54 poena.

Svi u bruttu su dobili vrijedne nagrade ali i u nettu su bile vrijedne nagrade.

U netto obraunu najbolji je bio golfer iz Turske Sabri Unver sa 82 netto poena. Drugi je bio Bosanac sa mjestom boravka u Švicarskoj Merim Vučkić koji je nakupio 79 poena, dok je treće mjesto osvojio Dejan Đipković iz Beograda sa 78 poena.

Organizatori ovog turnira nisu zaboravili tri dame koje su učesvovale na ovogodišnjem ProAm-u Anitu Selmanagić, Dunju Kosić i Erminu Vučkić pa su im uručene prekrasne orhideje.
Zanimljiva je i nagrada za ekipno prvo mjesto. Hotel Sirene u Beleku je darivao najboljoj ekipi 7-dnevni boravak u Turskoj  a BH PGA je obezbjedila 5-dnevni Green fee na igralištima Sultan i Paša. Najbolja ekipa je bila pro-a Sinana Caglayana u sastavu: Anita Selmanagić, Ermina Vučkić i Merim Vučkić. Za samo jedan udarac su bili bolji od drugoplasirane ekipe.

Nagrade najboljima su uručili Željko Matijević, najstariji aktivni golfer u BiH, Feđa Selmanagić ispred svih sponzora i Dejan Šaran ispred BH PGA.

Još jednom čestitke svima koji su radili na organizaciji ovogodišnjeg ProAm turnira a naročito generalnom sponzoru kompaniji Europrodukt iz Širokog Brijega.

Share: