Pobjednici VF BH Mastersa Anita i Dal

Pobjednici VF BH Mastersa Anita i Dal

Pobjednici VF BH Mastersa Anita i Dal

Odigran je najstariji i jedini turnir koji se igra 3 dana, 21. VF BH Masters 2022. Zahvaljujući generalnom sponzoru VF Komercu, ovaj turnir nastavlja tradiciju da se igra 3 dana i da učestvuju najbolji.

Ove godine je dozvoljeno i juniorima da se takmiče, pa su ovi mladi golferi preuzeli i rezultatsku dominaciju na golf terenu u Sarajevu.

Obilne kiše koje su padale preko noći zadavale su mnogo problema kako radnicima na golf igralištu, tako i učesnicima ovog turnira. Srećom u toku turnira vrijeme je bilo idealno za igru.

Najbolje su se snašli oni najmladji na ovom Mastersu.. Da krenemo od dama... Opet je najbolji pehar podigla Anita Selmanagić sa 285 udaraca. Prošle godine Aniti je trebalo 273 udarca za pobjedu. Nije Aniti bilo jednostavno jer je mlada Sarah Tataragić bila bolja prva dva dana igre, ali nije izdržala treći dan i na kraju sa 289 udaraca završila na drugom mjestu.. Treće mjesto osvojila je Zana Mujanović dok je četvrtu poziciju zauzela Ema Šabanović.

Kod muških možemo slobodno reći dominacija juniorskog pogona na ovom Mastersu. Sjajni Dal Smajić sva tri dana je igrao odličan golf na vrlo teškom terenu u Sarajevu ovaj vikend. Ubjedljivo je sa 226 udaraca osvojio prvo mjesto na ovom turniru i tako se pored sestre Ene i oca Samira upisao na veliki prelazni pehar i postao najmladji pobjednik Mastersa. Da spomenemo prošlogodišnjeg pobjednika Mladena Mušuru koji je imao 219 udaraca ali su uvjeti bili mnogo bolji, tako da je rezultat mladog Dala Smajića - šampionski.

Drugo mjesto je osvojio još jedan mladi golfer iz škole golfa GK Sarajevo, Kan Bizović. Nakon katastrofalnog prvog dana Kan je bio najbolji učesnik druga dva dana i zasluženo osvojio 2 mjesto na VF BH Mastersu sa 233 udarca. I prošle godine je Kan igrao Masters i to rezultatom od 257 udaraca. Da još spomenemo da je Kan odigrao najbolju rundu golfa na Mastersu ove godine, 74 udarca.

Treće mjesto zauzeo je Gordan Miralem sa 241 udarcem koliko je imao još jedan junior, sjajni mladi Tarik Djerzić član GK Krivaja. Gordan nije dobro otvorio ovaj turnir a mladi Djerzić nije izdržao pritisak zadnjeg dana. Prošle godine Gordan je zauzeo 4. poziciju sa 235 udaraca. Pehar za peto mjesto podigao je još jedan junior, Tarik Mujanović sa 242 udarca. Prošle godine Tarik M. je odigrao 248 udaraca.

Pehare najboljima uručio je po 21. put Asim Omanić. E to je za posebno čestitanje. Očuvati tradiciju tolike godine je za veliko poštovanje. Na ovim mladim što nam dolaze je da nastave da rade i da poštuju i da svakim svojim gestom to dokažu.

Na kraju možemo čestitati Aniti, Dalu i GS BiH i izraziti veliku zahvalnost VF komercu koji godinama pomaže golf u Bosni i Hercegovini.
Vidimo se na Smreka Openu jedinom golf turniru u Republici Srpskoj.

Share: