Sjajni Dal Smajić

Sjajni Dal Smajić

Sjajni Dal Smajić

U Sarajevu je odigran EDS (Extra Day Score) GK Sarajevo i velika igra mladog Dala Smajića koji je ostvario nevjerovatnih 65 neto poena i velikih 19 bruto poena. Odigravši najbolje od svih igrača na turniru Dal je postavio nove standarde igre i pomjerio način razmišljanja u golf klubu Sarajevo. Iza sebe je ostavio, između ostalih i četvrtoplasiranog na KUP-u BiH, Gordana Miralema. Za ovaj rezultat mu je bilo potrebno 5 parova i 9 bogija.

Da nije Dal sam sa odličnim rezultatom pokazuje i igra još jednog polaznika iz škole GK Sarajevo, Kana Bizovića koji je dokazao da nije slučajna bila dobra igra  proteklog vikenda na njegovom prvom velikom turniru, na KUP-u BiH.

Prema najavama za dokazivanje su spremni ili će uskoro biti i ostali juniori iz škole golfa GK Sarajevo kojima su i Dal i Kan podigli standarde golf igre. Uz sjajne momke iz Zavidovića, Tarika Đerzića i Tarika Mujanovića, juniorski golf u Bosni i Hercegovini počinje, napokon, da se razvija u pravom smjeru.

Uskoro će biti objavljen i Pravilnik o juniorskim selekcijama tako da će i klubovi i juniori imati jasnu viziju budućeg rada i vrednovanje tog rada.

 

Na ovom turniru učestvovalo je ukupno 12 igrača svi iz GK Sarajevo. Osim juniora Dala Smajića i Kana Bizovića niko od  učesnika nije spustio HCP, "samo" su Samir Tataragić, Dženan Selmanagić i Kemal Selmanagić odigrali svoj HCP što je ipak za čestitanje.

Čestitamo još jednom Dalu uz želju da nastavi dalje da vrijedno radi i da ide prema još boljim rezultatima.

Share: