Tko će pobjediti Klupsku ligu BiH?

Tko će pobjediti Klupsku ligu BiH?

Tko će pobjediti Klupsku ligu BiH?

Ovaj vikend u Sarajevu po tradiciji Klupske Lige Bosne i Hercegovine u golfu, održat će se 3. i 4. Kolo, odnosno dva završna kola četvrte po redu Lige.

Nikad do sada nije bilo neizvjesnije oko pobjednika Lige.

Prema našim „nagađanjima“ najviše šanse da postanu po prvi put Klupski prvaci BiH ima ekipa Sarajevo 1 u sastavu: Samir Smajić, Ognjen Baroš, Nedim Čehajić i Igor Baroš mada zaostaju za vodećom ekipom Posušja (Tiho Parlov, Žarko Romić, Ivan Ivanković, Ivan Lončar) za 8 udaraca. Mlađi Baroš je u izvanrednoj formi, pobjedio je na zadnja dva turnira u Sarajevu, Samir Smajić je standardno dobar, ali da ne zaboravimo i Nedima i Igora koji uvijek mogu da daju svoj doprinos ekipi i odigraju jako dobre partije mada nisu u formi.

Tu je i ekipa koja je dva puta osvojila Klupsku Ligu BiH u golfu, ekipa GK Hercegovina na čelu sa jednim od najboljih igrača u BiH Zoranom Palametom. U ekipi su još i najbolji crnogorski golfer Goran Radonjić, kao i Dragan Palameta i Ivan Mandurić – Cigo. Zaostaju za vodećima 11 udaraca i oslonjeni su na igru Zorana i Gorana.

Vodeća ekipa poslije dva kola, Posušje 1, također će ovisiti od igre Tihe Parlova i Žarka Romića, što bi moglo da bude mali nedostatak i jer ni Žarko ni Tiho neće imati priliku da pruže malo lošiju partiju.  Ivan Ivanković nije baš u dobroj formi, a mladi Ivan Lončar na početku je svoje golf karijere.

Šanse za pobjedu će imati i ekipa Posušja 3 koja je zaostaje za Posušjem 1 samo za jedan udarac. Ekipa će biti pojačana sa iskusnim golferom Franom Marinčićem, ali se očekuju jako dobre partije od Maria Mandurića,Ante Kolobarića i Nevenka Ćuka.

Sa relativno velikim zaostatkom od 17 udaraca su ekipe Sarajeva 2 i Betanije (prvi prvak Klupske Lige).

Za Betaniju u ova dva kola nastupit će Dejan Šaran, Mahir Kadrić, Jasmin Selmanagić i Dragan Baban. Po imenima su najača ekipa ovaj vikend u Sarajevu ali veliki zaostatak iz prva dva kola, možda i bude nedostižan. Također, veliku trku da stignu „manjak“ iz Posušja ima i ekipa Sarajeva 2 u sastavu Adnan Srna, Asim Omanić, Bahrudin Zjajo i Ešref Salković.

Sve u svemu najbolji igrači golfa u Bosni i Hercegovini okupit će se ovaj vikend na sarajevskom golf terenu igrajući za boje svoga kluba. Možemo samo da nagađamo oko pobjednika Lige, ali smo sigurni da će kao i uvijek fer igra i sportsko ponašanje, postulati na kojem se golf zasniva, i ovaj vikend biti glavni dio igre.

Vrijeme će biti idealno za igru, a i golf teren je jako dobro pripremljen.

Dobra igra svima a najbolji neka pobjedi.

Share: