Tko su pobjednici Sarajevo ProAm-a

Tko su pobjednici Sarajevo ProAm-a

Tko su pobjednici Sarajevo ProAm-a

Na golf igralištu VF-a u četvrtak ceremonijom koja je zakazana u 20 sati svečano će se otvoriti 7. Sarajevo ProAm.
Već tradicionalno na otvaranju ovog turnira će svirati klasična muzika, a poslije prvog bloka će uslijediti i zvanično otvaranje turnira, poslije čega će uslijediti izvlačenje grupa za prvi dan turnira kao i fotografiranje ekipa za arhivu BH PGA.

Da malo i pogledamo dosadašnje pobjednike ovog značajnog turnira.

Kod profesionalaca Sebastijan Ajster je pobjedio 4 turnira, Dani Kraljić je pobjednik prvog ProAm-a, a 2016. godine najbolji je bio Hakan Yamac.

Kod amatera je sasvim druga priča jer nemamo ni jednog amatera sa dvije titule.

Kod amaterskih golfera prvi ProAm 2011. godine osvojio je Mahir Kadrić. U 2012. godini najbolji je bio Samir Smajić. 2013. godine pobjedio je Amar Arslanagić, slijedi dama pobjednica Lamija Čehajić.

Naredne dvije godine bh golferi se nisu popeli na pobjednički tron, 2015. godine pobjedio je Zagrepčanin Zoran Sprehar, dok je 2016. godine pobjedio Spličanin Mladen Mušura.

Ove godine od amaterskih pobjednika Sarajevo ProAm-a na golf terenu u Sarajevu ćemo gledati Samira Smajića i Amara Arslanagića, dok kod profesionalnih igrača u Sarajevo dolaze sva tri pobjednika.

Podsjećanja radi, 3. i 4. Sarajevo ProAm nije bio organizaciono klasični ProAm nego je BH PGA pozivala najbolje golfere da igraju sa pro igračima članovima BH PGA.

Od profesionalnih golfera Sebastijan Ajster i Dejan Šaran su igrali svih 6 Pro Am turnira u Sarajevu dok su Urban Legat i Hakan Yamac odigrali Sarajevo Pro Am 5 puta.

Zanimljivo kod ovog turnira je da će se nagrade podijeliti za Pro igrače i amatere bez obzira na spol.

Da ne zaboravimo, ovaj vikend na Sarajevskom golf terenu ćemo gledati sva tri rekordera golf terena u Sarajevu, a to su Sebastijan Ajster, Dani Kraljić i Hakan Yamac koji igrali Sarajevo -4, tačnije 62 udarca i svi su pobjedili na Sarajevskom ProAm turniru,  a od bh golfera najbolju partiju na Sarajevskom golf terenu odigrao je Dejan Šaran sa 65 udaraca.
Pro Am turnir je uvijek pratila pozitivna energija pa se iz BH PGA nadaju novim rekordima.

Još jedna novina na ovogodišnjem turniru je i nagrada za Hole in One na prvoj rupi. Prvi koji ubaci Hole in One će dobiti električna kolica u vrijednosti od 2.000 Eura, a nagradu pokriva VF golf igralište. Svaki igrač na ovom turniru ima 6 pokušaja da pogodi lopticu iz prve u rupu.

Kako smo najavili turnir starta u petak a prva grupa golfera će krenuti u 8:00 sati.

U utorak ćemo objaviti i ekipe koje će se boriti za vrijednu nagradu, boravak i igranje golfa u Savudriji.

Možemo samo da čestitamo BH PGA i da se nadamo da će vrijeme biti idealno za igru.

Share: