Završen junior kamp u Zavidovićima

Završen junior kamp u Zavidovićima

Završen junior kamp u Zavidovićima

Jedna riječ je dovoljna - fantastično.

U Zavidovićima na golf igralištu "Forest Creak" u parku prirode Tajan BH PGA organizovala je kamp za najmlađe golfere Bosne i Hercegovine. Ove godine je povećan broj mladih tako da je 11 najmlađih usavršavalo svoja golf umijeća pod kontrolom neumornog trenera Dejan Šarana.

Zahvaljujući susretljivosti domaćina, članova GK Krivaja, podršci od GK Sarajevo na čelu sa predsjednikom Midhatom Kulom, i pomoći roditelja kamp je ocijenjen veoma pozitivno a vidan je i napredak kod djece koja su boravila u kampu.

Svaki dan se naporno radilo na usvajanju tehnike golf igre ali i ponašanja na terenu i izvan njega. Djeca su doslovno upijala svaku riječ od trenera Dejana a trener je izjavio:

"Mogu odgovorno, slobodno i napokon reći, Bosna i Hercegovina ima budućnost u golf igri. Uvijek me strah bilo da ovo što radim nema nikakvog smisla a sada sam definitivno promjenio mišljenje. Naporan rad i trud se isplatio. Imam sjajnu mladu ekipu kojoj mogu da vjerujem, sjajne dječake i djevojčice koji će u budućnosti predstavljati BiH na velikim golf takmičenjima. Oni se znaju ponašati, počeli su da se druže i poštuju. Naravno ima još posla ali smo postavili temelj. Hvala svima koji su pomogli i finansijski ali i organizaciono. Ovi klinci postaju ekipa koja će bodriti jedni druge, navijati jedni za druge i pomagati jedni drugima. Oni postaju između sebe pravi prijateji."

Trener nije pohvalio pojedince samo je isticao solodarnost i zajedništvo ali ipak je odigran turnir na kome je Harun Čovčić odigrao izvanredan rezultat i osvojio prvo mjesto na prvom golf turniru juniora u Zavidovićima. Drugo mjesto je zauzeo Tarik Đerzić koji je poslije razigravanja bio bolji od Sadika Selmanagića.

Da napomenemo da je Sadik Selmanagić napravio Hole in one na prvoj rupi, a članovi GK Krivaja su poklonili Sadiku sat sa posvetom da se uvijek sjeti kako je napravio svoj prvi Hole in one.

Sjajna atmosfera, druženje i rad kratke karakteristike su ovog kampa.

Dogovoren je boravak u Posušju ovog ljeta i organizacija turnira na golf terenu Topala. Poslije će se organizirati turnir u Sarajevu pa opet u Zavidovićima i na kraju će se igrati prvo prvenstvo Bosne i Hercegovine do 16 godina.

Ako BH PGA, na čelu sa Dejanom Šaranom ovo uspije da uradi onda možemo samo reći:

"VELIKI REŠPEKT".

Share: