Tiho Parlov pobjednik KUP-a BiH

Tiho Parlov pobjednik KUP-a BiH

Objavljeno: Ponedeljak, 27.05.2019 godine

U Sarajevu po prelijepom vremenu kako odavno nismo imali u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na golf terenu VF-a, odigrao se KUP BiH u organizaciji Golf Saveza BiH. Turnir koji se boduje za Sberbank Masters 2019.

Rezultatski neizvjesno do zadnjih udaraca, što se mnogo puta ponovilo na golf terenima. Sličan scenario se desio i drugog dana KUP-a BiH u Sarajevu.

Do zadnjeg udarca nije se znalo ime pobjednika, a akteri su bili Tiho Parlov, Samir Smajić i Mahir Kadrić.

Mahir je zadnje dvije rupe odigrao +4, Samir Smajić je na 18-toj rupi promašio birdie, dok je Tiho Parlov iz drop zone na 18-toj rupi poslao lopticu 20 cm od zastave i napravio par koji mu je donio pehar pobjednika na prvom ovogodišnjem turniru u organizaciji GS BiH.

Zasluženo. 

Četvrto mjesto zauzeo je Izo Tankić, koji će sigurni smo u narednom periodu da „mrsi“ račune šampionima, a pehar za peto mjesto podigao je Ognjen Baroš.

Jedina dama koja je učestvovala na KUP-u BiH je Ljilja Srna na čemu posebno čestitamo a ujedno da kritikujemo Golf Savez BiH, a posebno golf klubove u Bosni i Hercegovini zbog malog odaziva dama na golf turnirima u Bosni i Hercegovini.

Nagrade najboljima uručio je Asim Omanić, član UO Golf Saveza BiH.

Na kraju da sumiramo da je organizacija turnira bila na zavidnom nivou, da je golf teren u Sarajevu postao zahtjevan i izazovan za dobar rezultat, što je pohvalio i Dejan Šaran, član PGA.

I na kraju možemo samo reći ……. Bravo Tiho majstore.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba