Ema Šabanović i Tarik Đerzić juniorski prvaci BiH

Ema Šabanović i Tarik Đerzić juniorski prvaci BiH

Objavljeno: Ponedeljak, 07.10.2019 godine

Na golf terenu Forest Creek u Zavidovicima, u organizaciju Golf saveza i Golf kluba Krivaja i podrške BH PGA, odrzano je II Juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Na turniru ucešće je uzelo 19 juniora sto je veliki uspjeh i obećava svijetlu budućnost BH golfa.

Sve grupe djece pratili su stariji golferi koji su sa mnogo strpljenja i požrtvovanosti bila sa djecom koja su igrala 5 sati ovo Prvenstvo.

Po prvi put u historiji golfa Bosne i Hercegovine dobili smo zvaničnu Juniorsku prvakinju Bosne i Hercegovine u golfu a to je Ema Šabanović članica GK Krivaja. Najbliže Emi su Katarina Perić (GK Posušje) i Zana Mujanović (GK Krivaja).

Kod juniora nije bilo dileme da će Tarik Đerzić i Tarik Mujanović odlučivati o juniorskom prvaku Bosne i Hercegovine za 2019 godinu. Pobjednik je bio Tarik Đerzić sa odličnim rezultatom od 78 udaraca ispred svog prijatelja i klupskog kolege Tarika Mujanovića kojem je za jedan udarac izmakla titula. Treće mjesto zauzeo je Leon Perić, četvrto Anur Selmanagić i peto Faris Tursić.

Kako je na startu takmičenja navedeno svi učesnici su pobjednici na ovom Prvenstvu ali su gore navedeni mladi golferi i golferke taj dan ostvarili bolje rezultate. Raduje visok stepen poznavanja golf igre, međusobno poštovanje i disciplina na terenu što je dokaz da su klubovi i treneri dosta radili na edukaciji ovih mladih golfera.

Jedan bitan detalj za istaći je i da je Tarik Mujanovic na rupi 3 koja je za juniore bila par 5, napravio eagle što je za veliku pohvalu.

Odličnu organizaciju II juniorskog Prvenstva Bosne i Hercegovine u golfu možemo zahvaliti Harisu Đerziću koji je ispred BH PGA i Golf Saveza Bosne i Hercegovine imenovan za glavnog organizatora ovog Prvenstva i koji je sjajno odradio ovaj zahtjevan posao. Naravno, bez velike podrške kluba domaćina ovog prvenstva, GK Krivaja, sve bi bilo mnogo teže.

U toku iduće godine možemo očekivati i niz golf turnira za naše najmlađe što će doprinijeti daljem napredovanju, druženju ali i budućnosti naše golf reprenzentacije.

Da spomenemo i sponzore ovog prvenstva kompanije Max Zara, Vispak Visoko, R&S Sarajevo kao i Hamida Kurjakovića koji je tokom prvenstva neumorno pravio palačinke za sve učesnike, roditelje i goste ovog Prvenstva.

Čestitamo na titulama Emi Šabanović i Tariku Đerziću kao i svim učesnicima na sudjelovanju i vidimo se iduće godine u Posušju na III Juniorskom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u golfu.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba