44 učesnika Amaterskog Prvenstva BiH

44 učesnika Amaterskog Prvenstva BiH

Objavljeno: Petak, 05.06.2020 godine

Od 2013 godine kada je nastupilo 43 igrača Amaterskog Prvenstva Bosne i Hercegovine stalno je opadao broj prijavljenih za ovaj turnir. Uglavnom je učestvovalo između 28 i 34 golfera i golferice.

Ove godine se prijavio 44 učesnika što je i najveći broj prijavljenih golfera i golferica na Amaterskom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u golfu.

Da malo pogledamo šta statistika kaže kada je riječ o Amaterskom Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Ukupno je registrirano 143 golfera u Bosni i Hercegovini koji imaju pravo nastupa na ovom takmičenju, što znači da se na Amaterskom prvenstvu 2020 godine prijavilo oko 30% svih golfera članova kluba, što je odličan uspjeh.

 Najviše golfera se prijavilo, što je i bilo za očekivati, iz Sarajeva. Tu su golferi iz Posušja a najslabiji odaziv je od golfera iz GK Krivaja kada pogledamo procentualni broj registriranih članova.

Svi klubovi imaju najmanje jednog predstavnika na ovom Prvenstvu što je za još jednu pohvalu.

Kada pogledamo Amaterske prvake Bosne i Hercegovine u golfu od njih 30 (15 dama i 15 muških) samo su tri titule otišle u Posušje, dok su svi ostali šampioni iz GK Sarajevo.

U Sarajevu se igralo najviše Prvenstava , 9 puta. Izvan granica Bosne i Hercegovine Prvenstvo se igralo 5 puta (Slovenija 4 i Hrvatska 1) i posljednje Prvenstvo je odigrano u Posušju.

Najbolji rezultat ima Samir Smajić 134 (Posušje 2019) dok je u Sarajevu najbolji rezulta odigrao Mladen Mušura 136 (2018 Sarajevo). Kod dama najbolji rezultat postavila je Lamija Prcić u to vrijeme Ćehajić 145 (2011 Sarajevo).

Nažalost nemamo arhivu od Prvenstava Bosne i Hercegovine koji su igrani u Sloveniji i Hrvatskoj pa ujedno molimo ako neko slučajno ima da nam dostavi kako bi se evidencija o Amaterskom Prvenstvu BiH upotpunila.

 U suštini najvažnije je da je Golf Savez BiH na čelu sa predsjednikom Jasminom Selmanagićem i dopredsjednikom Asimom Omanićem uspio sačuvati i održati kontinuitet ovog prestižnog turnira koji bi trebao biti turnir br.1 u Bosni i Hercegovini.

Prvenstvo je ipak Prvenstvo.

Čestitamo Golf savezu BiH, a svim učesnicima želimo da provedu ugodan vikend na sarajevskom golf terenu VF-a, da im bude vrijeme dobro i na kraju da budu zadovoljni igrom.

A pobjedit će ...najbolji.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba