Najbolji junior Kan Bizović

Najbolji junior Kan Bizović

Objavljeno: Utorak, 01.06.2021 godine

U Sarajevu na golf terenu "VF" odigrao se dvodnevni turnir za juniore koji imaju minimalno plavi nivo po Pravilniku GSBiH. Učestvovalo je 10 juniora i svi su iz škole golfa GK Sarajevo koju vodi Dejan Šaran.

Sjajna atmosfera i jako loše vrijeme karakteristika su golf turnira za juniore nazvanim 1. Junior Open.

Poslije dva dana zanimljive igre ubjedljivo najbolji je bio Kan Bizović sa 179 udaraca. Da je golf jedna nepredvidiva igra i da je svaki udarac važan opet se pokazalo na rezultatima drugoplasiranog Dala Smajića i trećeplasiranog Anura Selmanagića koji su poslije dva dana igre imali isti broj udaraca - 203.

Većini učesnika ovo je bio prvi turnir koji se igrao dva dana. Možda je bilo iscrpljujuće po najmlađe ali ova mlada ekipa stasava u prave istinske golfere koji će u budućnosti predstavljati i klub i državu na međunarodnim turnirima.
Juniore je posmatrao i pomagao u organizaciji pomoćni trener Nadan Šaran koji se zahvalio svim učesnicima na fer i korektnom ponašanju, što je i osnovni temelj golf igre.

Ovaj turnir je odigran kao uvertira pred Prvenstvo Golf kluba Sarajevo koji će biti jedan u nizu turnira koji se boduje za rang listu najboljih juniora u Bosni i Hercegovini.

Juniore prije Prvenstva očekuje i Turnir prijatelja kluba na kojem će svojim skromnim sponzorstvom većina članova i prijatelja GK Sarajevo podržati dalji razvoj juniorskog pogona.

Čestitamo prije svega svim učesnicima ovog turnira a onda i najboljima.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba