Juniori na Prvenstvu Hrvatske u golfu

Juniori na Prvenstvu Hrvatske u golfu

Juniori na Prvenstvu Hrvatske u golfu

Naši najbolji juniori Tarik Đerzić, Dal Smajić i Tarik Mujanović nastupili su proteklog vikenda u Zagrebu na Juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu do 18 godina.
Hrabro su igrali sa puno starijim igračima od njih i pokazali puno znanja i kvaliteta s obzirom na iskustvo koje imaju, odnosno neiskustvo.

Rezultatski, nisu bili zadnji a nisu ni završili na postolju ovog Prvenstva. Rezultat ovih momaka u ovom trenutku jedino može biti značajan raznim "sportskim prognozerima i analitičarima", ali istinskim zaljubljenicima u golf  je sasvim jasno da su značajno podigli rejting golfa Bosne i Hercegovine i pokazali da će se računati na njih u budućnosti. Na Prvenstvu Hrvatske učešće su uzeli mladi igrači iz 12 zemalja što je rekord ovog takmičenja. Najviše ih je bilo iz Italije, zemlje koja mnogo ulaže u golf i u mlade golfere.
Poslije istorijskog nastupa naših juniora u Beogradu, obradovani smo i ovim nastupom naših juniora. Ne smijemo zaboraviti da je Tariku Đerziću ovo bio prvi nastup na golf terenu izvan BiH, i prvi turnir baš kao i Tariku Mujanoviću. Mladi Dal Smajić je pored gorostasa iz drugih zemalja, puno starijih od njega, igrao jako hrabro bez obzira na razliku u godinama.

Zbog svega navedenog, možemo samo da čestitamo Tariku Mujanoviću, Dalu Smajiću i Tariku Đerziću na igri u Zagrebu i na dostojnom predstavljanju države iz koje dolaze.

Neka samo nastave da rade i vrijedno treniraju, a sigurni smo da će u budućnosti juniori iz Bosne i Hercegovine, male golf zemlje, planove pokvariti mnogo razvijenijim golf državama.

Juniorski tim Bosne i Hercegovine u Zagrebu, podržao je i Dejan Šaran, svojim kratkim prisustvom stavljajući do znanja da jednostavno moramo podržavati mlade golfere na njihovom putu razvoja.

Zbog svega navedenog i mnogo toga ne navedenog, Veliki Rešpekt za juniorski tim Bosne i Hercegovine u Zagrebu, ali i Golf Savez BiH koji pokazuje da je spreman da ulaže u mlade golfere.

Share: