Potpisan Pravilnik o juniorskim selekcijama

Potpisan Pravilnik o juniorskim selekcijama

Potpisan Pravilnik o juniorskim selekcijama

Predsjednik Golf Saveza Bosne i Hercegovine, Jasmin Selmanagić, potpisao je Pravilnik o juniorskim selekcijama za 2021. – 2022. godinu.
Ovim Pravilnikom se reguliraju uloge i kompetencije juniorskih selekcija u Golf Savezu Bosne i Hercegovine kao i u matičnim klubovima.
Prijedlog su dali Gordan Miralem i Dejan Šaran ali je Pravilnik na zahtjev klubova dosta promjenjen. Pravilnik definira i trenere u klubovima za naše najmlađe kao i njihova prava i obaveze.
U Pravilniku se nalazi i razvojni put juniora počev od Oranž nivoa pa sve do zlatnog nivoa a to su mladi reprenzentativci Bosne i Hercegovine.
Također je definisano i učešće juniora na turnirima kao i broj turnira koji se boduju za juniorsku listu. Juniori će igrati 4 turnira i to po jedan na svakom golf terenu koji će se bodovati za listu. Za najbolje u kategorijama će biti upriličen kamp i to početkom naredne godine.

Juniori će imati svoje kartice kao i šifre za pristup HCP centru a pravo učešća imaju samo prijavljeni mladi golfer iz klubova koji su na minimalno plavom nivou.

Pravilnik također reguliše i pitanja roditelja, organizaciju turnira, dress code, ljekarska uvjerenja i mnogo drugih stvari.
Klubovi su se dogovorili u slučaju nepoznanica da se Pravilnik mijenja u interesu naših najmlađih golfera al i samih klubova kao i golf igrališta. Sva igrališta u Bosni i Hercegovini su se dogovorili da se juniorima ne naplaćuje Green fee što je za pohvalu.

Kompletan Pravilnik će se uskoro naći na portal bhgolf.

Share: