Sjajni junior GK Sarajevo

Sjajni junior GK Sarajevo

Sjajni junior GK Sarajevo

U Sarajevu se proteklog vikenda odigralo Otvoreno Juniorsko Prvenstvo GK Sarajevo, jedan od četiri turnira koji se prema novom Pravilniku o juniorskim selekcijama boduje za juniorsku rang listu Golf Saveza Bosne i Hercegovine.

Učestvovalo je 5 juniora koji su dva dana vrlo ozbiljno igrali golf, takmičili se i zaslužili sve čestitke na ponašanje, igru i energiju koju su ponudili na golf terenu VF-a u Sarajevu.

Svi takmičari su iz škole golfa GK Sarajevo.

Odlične partije golfa su odigrali svi učesnici i svako je imao po neku "specijalnost" ali da krenemo redom.

Najbolji je bio Dal Smajić koji je sa 169 udaraca i konstantnom igrom u ova dva dana (86 i 83) zasluženo osvojio 1 mjesto na prvom Otvorenom Prvenstvu GK Sarajevo.

Drugoplasirani Kan Bizović je imao 171 udarac (90 i 81) ali je drugog dana prvih devet rupa igrao +4 što je za posebno čestitanje.

Trećeplasirani Faruk Pilav je odigrao 174 udarca (94 i 80) i odigrao je najbolji rezultat ovog turnira a i rekord u igri kada su juniorski rezultati u pitanju.

Na turniru su učestvovali još i Harun Čovčić i Anur Selmanagić koji su odigrali po 190 udaraca. Očekujemo rezultatski povratak Haruna, a mladi Anur će vrlo brzo pokazati da i on pripada prvoj grupi.

Moramo napomenuti da se ovi momci sjajno druže, zabavljaju, treniraju i da jednostavno uživaju igrajući golf.

Šta reći na kraju, nego BRAVO MOMCI i samo nastavite dalje i nemojte zaboraviti da je vasiona vaš prostor..

Share: