8. Sarajevski Pro-Am

8. Sarajevski Pro-Am

8. Sarajevski Pro-Am

Sve je spremno za najbolji golf turnir u Bosni i Hercegovini, a slobodno možemo reći i u regiji. Sarajevski ProAm starta u petak 28.09. i igrat će 12 profesionalnih igrača sa svojim amaterskim ekipama. Dolaze nam profesionalci iz Turske, Slovenije, Hrvatske, Italije, Srbije, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Dejan Šaran, učitelj mnogih golfera u Bosni i Hercegovini.

Od amatera u goste nam dolaze poznata imena iz susjednih zemalja a tu su i naši najbolji amaterski golferi.

Veoma vrijedne nagrade prate ovaj turnir, profesionalni igrači će igrati za novac a amaterski igrači za najnovije modele palica, satova ali i putovanje u Belek na Balkan Open.

Za sve učesnike su obezbjeđeni vrijedni pokloni a najboljima će biti uručene i slike poznate umjetnice iz Crne Gore Olivere Cejovic koju pamtimo po izvanrednom umjetničkom djelu na naslovnoj stranici knjige Dejana Šarana "Golf je i Moja igra".

U četvrtak je probna runda a u 20 sati je svečano otvorenje ProAm turnira na kojem će biti učesnici i sponzori.

I ove godine će biti snimljena TV emisija ali i četiri edukativne emisije od po 10 minuta koje će se emitovati tokom čitave 2019. godine na 3 televizije.

Očekuje se i velika zastupljenost u medijima, što će donijeti novoj popularizaciji golf igre u Bosni i Hercegovini.

Iz BH PGA se zahvaljuju svim prijateljima koji su konkretno pomogli da se tradicija ProAm turnira nastavi, a mi ćemo u budućnosti posebnu pažnju posvetiti baš ovim golferima.

 

 

 

Share: