Dolaze golferi u Sarajevo

Dolaze golferi u Sarajevo

Dolaze golferi u Sarajevo

Polako nam pristižu golferi u Sarajevo. Prvi profesionalni igrači učesnici turnira koji su došli u Sarajevo su Sinan Caglayan i Mehmet Ceylan. Dobro poznato ime sarajlijama i veliki prijatelj golfera iz Bosne i Hercegovine, član BH PGA Sinan Caglayan je Pro na Sultanu u Beleku dok je Mehmet Ceylan Head Pro na također čuvenom golf igralištuu Carya u Beleku. 

Danas, srijeda, će u Sarejevo doći Sebastijan Ajster, koji je četiri puta osvojio Sarajevo ProAm i koji je jedan od rekordera golf terena VF u Sarajevu. Sa Sebastijanom nam u Sarajevo dolazi i Head Pro na golf terenu u Zagrebu također veliki prijatelj bh golfera, Miro Raič.
Višestruki prvak Hrvatske u golfu učesnik svih velikih turnira na kojima je predstavljao Hrvatsku ali i stalni učesnik ProAm-a u Sarajevu. Prilikom jedne povrede koja i danas malo muči Miru na pitanje hočeš li doći u Sarajevo na ProAm, odgovorio je: "Dolazim, makar igrao jednom rukom".

Većina učesnika izvan Bosne i Hercegovine dolazi u četvrtak oko 14 sati u Sarajevo. U to vrijeme na golf terenu će biti velika koncentracija golfera pa iz BH PGA mole sve učesnike i golfere na strpljenje i toleranciju.

Svi golferi su smješteni u hotelu Holiday inn u blizini Parlamenta BiH.

Share: