Hole in One mladog Bizovića

Hole in One mladog Bizovića

Hole in One mladog Bizovića

Od 100 amaterskih golfera, jedan napravi Hole in One. Neki golferi nikada ne naprave udarac iz prve u rupu, a neki imaju i više od jednog. Kakav je to osjećaj znaju oni koji su pogodili udarac iz prve. 

U Americi ima, pazite sada, 450 miliona rundi golfa, što je otprilike 30.000 rundi po igralištu a imaju 15tak Asova za godinu dana.

Mi nemamo podatak za Zagreb ali sada imamo mladog golfera, Kana Bizovića koji je na jednoj od težih parova 3 u Zagrebu, točnije na 17-toj rupi, napravio Hole In One. Sve se desilo 25.06.2022. godine na trening rundi Hercegovina Opena.

Naravno, pored ovog Asa na 17-toj rupi prekrasnog golf terena u Zagrebu, sjajni Kan Bizović taj dan je odigrao 77 udaraca i ako bude igrao kao na treningu borit će se za prvo mjesto na glavnom turniru koji počinje sutra u Zagrebu.

Kada smo kod Hole in One udaraca BiH ima barem 2 kurioziteta. Prvi je Jasmin Selmanagić koji je ubacio 8 komada a drugi mlada Ena Smajić, sa svojih 8 godina, na jednom od najboljih terena, nažalost kojeg više nema, na rupi broj 5 udarac driverom i pravo u rupu. Na skore kartici od devet rupa je zabilježeno, 8 prekriženih rupa i na 5toj rupi broj 1.

Najbolja score card u historiji golfa.

Mladi golferi polako dolaze i ruše rekorde, pomjeraju granice. Dugi niz godina su se stvarali preduvjeti. U samo nekoliko dana imamo mladog Tarika Djerzića koji postavlja rekord terena u Zavidovićima, a sada nas je Kan obradovao sa sjajnom igrom a neka malo i Hole in One...Nadamo se da ovi mladi golferi neće stati sa radom i da će im ovi rezultati donijeti novi podstrek za dalji rad i usavršavanje..

Svaka čast...

Share: